Selecţionerul Belgiei, Domenico Tedesco, a declarat că Thibault Courtois nu va face parte din lotul pentru Campionatul European, competiţie care va avea loc în perioada 14 iunie-14 iulie. Belgia este una dintre adversarele României la Euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Thibaut Courtois (31 de ani) are un sezon afectat de accidentări la Real Madrid.

Courtois a suferit o ruptură de ligament încrucişat anterior la genunchiul stâng la începutul lunii august 2023 şi a fost nevoit să se opereze la genunchiul drept la jumătatea lunii martie 2024. El a revenit luni în lotul madrilenilor, prezent la Munchen pentru prima manşă a semifinalei Ligii Campionilor cu Bayern.

Antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, contează pe revenirea lui Courtois pentru următorul meci de campionat, cu Cadiz, sâmbătă (16.15), între prima şi a doua manşă a semifinalelor Ligii Campionilor.

Courtois are o relaţie rece cu antrenorul Domenico Tedesco încă din iunie 2023, după ce s-a simţit jignit că nu a fost numit căpitan al Diavolilor Roşii în urma accidentării lui Kevin De Bruyne. Împotriva Austriei, Romelu Lukaku a fost cel care a purtat banderola.

Portarul a anunţat în decembrie că nu va participa la Euro din cauza accidentării la genunchiul stâng.

"S-a spus deja totul pe această temă. Nu vreau să joc ping-pong. Sunt de acord cu asta", a afirmat Tedesco.

Anunţându-şi decizia în decembrie, Courtois a dat timp staff-ului belgian să se pregătească, potrivit lui Tedesco. "Ne concentrăm pe jucătorii care sunt apţi", a spus el marţi.

Belgieni se numără printre adversarii României la Euro 2024.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.