Prejudicii în valoare de aproape 1,5 miliarde de lei au fost recuperate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, în urma unor acţiuni complexe desfăşurate în cursul anului trecut, în domeniul evaziunii fiscale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat, Poliţia Română, prin Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, a continuat, în cursul anului 2016, acţiunile pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, atât în domeniul importului, producerii şi comercializării de produse accizabile (produse energetice, alcool, tutun), cât şi în domeniul prestărilor de servicii, utilizării forţei de muncă şi al tranzacţiilor intracomunitare.

Anul trecut, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din toată ţara au efectuat cercetări în 31.034 de dosare penale, dintre care 15.436 înregistrate în cursul perioadei, fiind soluţionate 14.836 dosare penale (1.283 cu propuneri de trimitere în judecată).

Ca urmare a administrării probatoriului, au fost dispuse măsuri preventive faţă de 719 persoane, dintre care 127 au fost arestate preventiv.

De asemenea, în cadrul dosarelor de evaziune fiscală, au fost recuperate în numerar sau din conturi bancare 478,56 de milioane lei, iar prin alte măsuri asigurătorii, 1,01 miliarde de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.