Peste 7.000 de persoane au protestat, marţi seară, în Cluj-Napoca, Sibiu şi Iaşi, unde a plouat sau a nins, manifestanţii plecând în marşuri şi cântând ”Deşteaptă-te române!” ca şi în serile precedente. Sute de oameni au ieşit în stradă şi în alte oraşe din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul de la Cluj-Napoca a început la ora 18.30, când în Piaţa Unirii din oraş se adunaseră câteva sute de persoane. Ulterior, numărul manifestanţilor a crescut, în pofida ploii şi a temperaturii scăzute, ajungând, după mai mult de o oră, la 1.500. 

Oamenii au avut steaguri şi pancarte cu mesaje împotriva Guvernului: ”Mai am o întrebare. Pe când Dragnea la răcoare?”, ”România e a noastră, nu-i lăsăm să o jefuiască”, ”#Piei satană cu mustaţă”. 

În jurul orei 20.00, clujenii din Piaţa Unirii au pornit în marş pe străzile din oraş pe un traseu de aproximativ patru kilometri, lor alăturându-li-se alţi protestatari, astfel că numărul acestora s-a dublat, depăşind 3.000. Oamenii au scandat ”Demisia”, ”Uniţi salvăm toată România”, ”Jos Dragnea, jos, că eşti un mincinos”.

în fruntea coloanei de protestatari s-au aflat doi tineri cu tobe.

După mai mult de o oră, manifestanţii s-au întors în Piaţa Unirii, unde au cântat ”Deşteaptă-te române!”.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 21.45, fără incidente.

La Sibiu, aproximativ 2.000 de persoane au participat la protest, deşi afară ploua mărunt.

Oamenii au început să se strângă în Piaţa Mare de la ora 19.00, iar după aproximativ o oră erau peste cinci sute de persoane.

În jurul orei 20.00, protestatarii au pornit în marş pe bulevardul central, renunţând să mai meargă pe tot traseul stabilit iniţial, de aproape cinci kilometri. Pe parcurs, alte persoane s-au alăturat protestului, astfel încât, în final, s-au adunat aproximativ 2.000 de protestatari.

Oamenii au scandat împotriva PSD, a lui Liviu Dragnea şi au cerut demisia Guvernului şi alegeri anticipate.

La întoarcerea în Piaţa Mare, protestatarii au intonat Imnul Naţional şi s-au prins în Hora Unirii.

Protestul s-a încheiat după mai bine de două ore.

Şi la Iaşi, unde ninge, aproximativ 2.000 de ieşeni au mărşăluit pe străzile oraşului, protestul, care a durat aproape trei ore, încheiindu-se în Piaţa Unirii.

Dacă iniţial în Piaţa Unirii din Iaşi s-au adunat câteva sute de oameni, numărul protestatarilor a crescut semnificativ în momentul în care manifestanţii au pornit în marş pe străzile municipiului. Astfel, numărul celor care au venit la protest a ajuns la un moment dat la aproape 2.000.

Când au ajuns în faţa sediului PSD Iaşi, participanţii au scandat ”Jos Guvernul” şi ”Demisia”, apoi şi-au continuat traseul. Oamenii au continuat să scandeze împotriva Guvernului, manifestanţii având vuvuzele, steaguri şi fluiere.

La finalul protestului, manifestanţii au cântat ”La mulţi ani” unui ieşean care venise cu o pancartă pe care scria ”De ziua mea petrec cu voi”.

Oamenii au spus că vor reveni şi în zilele următoare în piaţă, iar pe reţelele de socializare ieşenii au început mobilizarea pentru un nou protest de amploare la sfârşitul acestei săptămâni. 

Sute de oameni au ieşit în stradă şi în alte oraşe din ţară.

La Alba Iulia şi Arad, au protestat aproximativ 50 de oameni, ei având steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje precum: ”Drag-ne-ar fi să te vedem în celula ta!” sau ”Suntem slugi în ţări străine/ Vrem acasă la mai bine!” sau ”Guvernul schimbul III demisia”, ”Suntem cu ochii pe voi” şi ”Jos corupţia”. 

La Braşov, peste 500 de persoane au mărşăluit prin oraş, purtând steaguri, vuvuzele şi pancarte pe care scria ”DNA să vină să vă ia“, ”PSD, Ciuma Roşie“, ”Nu vrem ordonanţe, vrem demisia“ sau ”Guvern fără corupţie“ şi au scandat ”Zi de zi, aici vom fi“.

Şi la Constanţa, peste 300 de oameni au protestat în faţa Prefecturii. La un moment dat, ei au pornit într-un marş prin oraş, care s-a încheiat după aproximativ o oră. Pe drum au strigat ”Rezistăm nu plecăm”, ”Colectiv, Colectiv”, ”Uniţi salvăm toată România”, ”Jandarmeria, jos pălăria!” şi au cântat Imnul Naţional. În jurul orei 21.00, manifestanţii au revenit la Prefectură, iar protestul s-a încheiat după mai mult de trei ore fără incidente.

La Craiova şi Galaţi s-au adunat aproximativ 80 de oameni în zonele centrale din cele două oraşe. La Oradea au fost 150 de protestatari care au scandat ”Şi pe ploaie şi pe vânt/ Dăm cu Dragnea de pământ!” sau ”Plouă, ninge, Dragnea nu ne-nvinge!”, iar la Poieşti, în jur de 200 de oameni au cerut demisia Guvernului. Şi în Piaţa Victoriei din Timişoara s-au adunat aproximativ 20 de oameni.

Aceasta este cea de-a opta zi de proteste declanşate după ce Guvernul Grindeanu a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale. În serile anterioare, zeci de mii de persoane au protestat în mai multe oraşe din ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.