Un ostatic israelian reţinut în Fâşia Gaza de la atacurile Hamas din 7 octombrie 2023 a fost declarat mort, au anunţat vineri dimineaţă autorităţile israeliene şi rudele sale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dror Or, în vârstă de 49 de ani, era reţinut în Fâşia Gaza din 7 octombrie, a precizat într-un comunicat de presă kibbutzul Be'eri, unde avea domiciliul şi ai cărui locuitori s-au numărat printre cei grav afectaţi de atacul asupra teritoriului israelian al mişcării islamiste palestiniene Hamas.

Soţia sa, Yonat, a fost ucisă în acest atac, în timp ce doi dintre cei trei copii ai lor, Noam şi Alma, în vârstă de 17 şi, respectiv, 13 ani, au fost răpiţi şi apoi eliberaţi în cadrul unui acord de armistiţiu la sfârşitul lunii noiembrie.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"S-a confirmat acum că Dror Or, care a fost răpit de Hamas la 7 octombrie, a fost ucis, iar corpul său este reţinut în Gaza", a declarat guvernul israelian pe contul său oficial de X, adăugând că Alma, Noam şi fratele lor Yahli sunt acum orfani.

Anunţul morţii lui Dror Or intervine în timp ce ţările mediatoare - Qatar, Statele Unite şi Egipt - aşteaptă răspunsul Hamas la o nouă propunere de armistiţiu, combinată cu eliberarea ostaticilor.

La sfârşitul lunii noiembrie, un armistiţiu de o săptămână a dus la eliberarea a 105 ostatici, dintre care 80 de israelieni şi cetăţeni cu dublă cetăţenie. Ei au fost eliberaţi în schimbul a 240 de palestinieni deţinuţi de Israel.

Războiul a izbucnit la 7 octombrie, când comandourile Hamas au efectuat un atac care s-a soldat cu moartea a 1.170 de persoane, în principal civili, potrivit unui raport al AFP bazat pe date oficiale israeliene. Mai mult de 250 de persoane au fost răpite şi 129 sunt încă captive în Gaza, dintre care 35 au murit până acum, printre care Dror Or.

Ca represalii, Israelul a jurat să anihileze Hamas şi a lansat o vastă ofensivă în Fâşia Gaza, care a făcut până în prezent peste 34.500 de victime, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătăţii al mişcării islamiste armate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.