Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, participă la conferinţa Comitetului Militar NATO, în formatul şefilor Apărării, care se desfăşoară la Oslo, Norvegia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Agenda reuniunii se va concentra pe implementarea deciziilor luate de şefii de stat şi de guvern la Summit-ul de la Vilnius. Şefii Apărării vor discuta modalităţile de executare a planurilor regionale, urmărind alocarea forţelor cu nivel adecvat de operativitate, dezvoltarea capabilităţilor, adaptarea structurilor NATO de comandă-control, îmbunătăţirea sistemelor logistice, de aprovizionare, prepoziţionarea stocurilor şi sprijinul naţiunilor gazdă, precum şi creşterea numărului de exerciţii şi antrenamente comune”, a transmis, vineri seară, Ministerul Apărării.

Comitetul Militar NATO, cea mai înaltă autoritate militară în cadrul organizaţiei, are rolul de a furniza recomandări Consiliului Nord-Atlantic privind modalităţile în care Alianţa poate răspunde la provocările globale de securitate.

De regulă, pe durata unui an, reuniunile la nivelul şefilor apărării se desfăşoară de două ori la sediul NATO din Bruxelles şi o dată într-o ţară membră a Alianţei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.