Optzeci de autovehicule, între care mai multe autocare şi microbuze cu pasageri, au rămas blocate, vineri, pe drumurile din judeţul Călăraşi, echipele de interveţie de la ISU scoţând din zăpadă aproximativ 250 de persoane. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi, pe autostrada A2 coloana de aproximativ 50 de autovehicule formată vineri dimineaţă nu poate înainta din cauza viscolului puternic şi a zăpezii abundente în condiţii de vizibilitate zero.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 80 de autovehicule, între care două autocare şi patru microbuze, au rămas blocate, vineri, pe drumurile din judeţul Călăraşi, afectat de viscol şi aflat sub avertizare cod portocaliu şi cod roşu. 

FOTO: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi
FOTO: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi

Potrivit unui comunicat dat publicităţii vineri după amiază de ISU Călăraşi, aproximativ 250 de persoane au fost salvate din maşinile blocate pe drumuri.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi, jandarmii au participat, alături de pompieri, la evacuarea a 59 de persoane rămase blocate în două autocare şi o autoutilitară în localitatea Ulmeni. La finalul unei acţiuni care a durat trei ore, oamenii au fost conduşi la căminul cultural din localitate, unde au fost adăpostiţi şi au primit ceai cald.

FOTO: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi
FOTO: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi

Totodată,  pe autostrada A2  coloana de aproximativ 50 de autovehicule formată dimineaţă ”nu poate înainta din cauza viscolului puternic şi a zăpezii abundente în condiţiide vizibilitate zero”, precizează sursa citată.

Conform ISU Călăraşi, la kilometrul 78 al autostrăzii s-a format un dop, iar de mai multe ore cinci autospeciale de deszăpezire acţionează pentru deblocarea şoselei

”Ulterior acestei operaţiuni se deblochează şi celelalte maşini din trafic şi va pleca întreg convoiul spre spaţiul de servicii de la kilometrul 88, unde toată lumea se poate adăposti”, se arată în comunicatul ISU Călăraşi.

Echipajele de intervenţie au salvat de asemenea 14 persoane cu diferite afecţiuni medicale, între care două femei gravide, acestea fiind duse în siguranţă la spital. 

FOTO: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi
FOTO: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi

Vineri după amiază, în judeţul Călăraşi, ninge în continuare abundent şi vântul viscoleşte zăpada iar utilajele de dezăpezire acţionează în, pompierii militari din cele şapte subunităţi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă fiind pregătiţi să intervină la orice solicitare la care sunt chemaţi, precizează autorităţile.

Toate drumurile din judeţul Călăraşi au fost închise vineri, judeţul fiind pentru câteva ore sub avertizare cod roşu de viscol.

Meteorologii au prelungit avertizarea cod portocaliu de viscol pentru judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea până vineri, la ora 23.00, iar codul galben va fi menţinut în Bucureşti şi 19 judeţe, până la aceeaşi oră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.