Doi dintre cei cinci cai aparţinând armatei britanice care au scăpat miercuri dimineaţa în centrul Londrei, au provocat haos şi au rănit patru persoane, se aflau într-o ”stare gravă” joi, a anunţat secretarul de stat însărcinat cu Apărarea James Cartlidge, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost vorba despre cinci cai care au fost recuperaţi toţi. Trei dintre ei sunt bine, doi sunt, din nefericire, într-o stare gravă pe care o vom supraveghea”, a anunţat la Sky News secretarul de stat însărcinat cu Apărarea James Cartlidge.

Aceşti cai se numeasc Vida şi Quaker.

Incidentul a avut loc miercuri în apropiere de Palatul Buckingham, la o ieşire a unui grup de şapte cai aparţinând Household Cavalry, o unitate de elită care asigură protecţia familiei regale şi participă la diverse ceremonii.

Potrivit armatei, animalele au fost speriate de căderea unui bloc de beton transportat de o macara, iar cinci dintre ei au plecat în galop, aruncând patru cavaleri la pământ - dintre care trei au fost răniţi.

Viaţa cavalerilor nu este în pericol, a pecizat el.

GALOP PE STRĂZI

Londonezi stupefiaţi i-au văzut apoi galopând sălbatic, unul acoperit de sânge, pe bulevardele capitalei, depăşind automobilişti, lovind taxiuri şi autobuze şi îngrozind biciclişti.

Un şofer de taxi a povestit la postul LBC că a simţit un şoc violent în timp ce era aşezat în maşină, iar apoi a văzut ”trei sau patru cai” plecând în galop, lăsându-i maşina lovită, pătată de sânge şi cu geamurile sparte.

Câteva regimente prestigioase de cavalerie ale armatei au herghelii în capitala britanică, iar cai apar cu regularitate în zona clădirilor guvernamentale în Whitehall, Buckingham Palace şi în apropiere de Hyde Park.

Aceşti cavaleri participă la parade aniversare ale monarhului britanic, organizate în mod tradiţional în iunie.

Cartlidge dă asigurări că este ”extrem de improbabil” ca asemenea evenimente să se repete.

Armata se antrenează fără incidente zilnic în centrul Londrei cu aproape 150 de cai.

Însă, după acest incident, asociaţii de protecţia animalelor au cerut forţelor militare să înceteze să folosească cai la parade.

ONG-ul britanic Animal Justice Projet scrie pe X că ”caii nu ne aparţin”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.