Organizaţia judeţeană Prahova a PSD a contestat în instanţă decizia Biroului Electoral Judeţean de acceptare a candidaturii preşedintelui PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, pentru preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Prahova. Dumitrescu este inculpat pentru corupţie şi are în prezent interdicţia de a-şi exercita atribuţiile de preşedinte al CJ Prahova. Luni, Tribunalul Prahova a respins contestaţia, decizia nefiind definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dosarul în care PSD Prahova a contestat candidatura lui Iulian Dumitrescu pentru încă un mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova a fost înscris la Tribunalul Prahova sâmbătă. Luni, Tribunalul a respins contestaţia. 
 
”Respinge cererea având ca obiect «contestaţie la legea electorală», formulată de petentul Partidul Social Democrat-Organizaţia Judeţeană Prahova împotriva Hotărârii nr. 42/26.04.2024 emisă de Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr.31 Prahova, ca nefondată. Admite cererea de intervenţie principală formulată de intervenientul Iulian Dumitrescu în contradictoriu cu petentul Partidul Social Democrat-Organizaţia Judeţeană Prahova. Menţine Hotărârea nr. 42/26.04.2024 emisă de Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr.31 Prahova. Cu drept de apel în termen de 24 de ore de la pronunţare”, este soluţia pronunţată de Tribunalul Prahova şi publicată pe portalul instanţelor de judecată.
 
Conform art 54 al.4 din Legea 115/2015, cererea de apel poate fi depusă la Curtea de Apel Ploieşti. 
 
Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a depus, săptămâna trecută, semnăturile şi dosarul de candidatură pentru un al doilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean.
 
El spunea că a decis să candideze ”pentru ca prahovenii să aibă o viaţă mai bună” şi ”din respect” pentru aceştia.
 
Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 31 Prahova a admis, vineri, propunerea de candidatură a preşedintelui PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, pentru un nou mandat la şefia CJ. Iulian Dumitrescu îndeplineşte ”toate condiţiile de formă şi de fond” din Legea 115/2015 care reglementează alegerea autorităţilor administraţiei publice locale şi a depus toate documentele pe care trebuie să le depună dosarul de candidatură.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.