Preşedintele Klaus Iohannis adresează un apel românilor să meargă la vot, indiferent dacă simpatizează un partid, dacă nu s-au hotărât încă pe cine votează sau dacă îi enervează toţi politicienii. ”Este ţara noastră, este România noastră, nu lăsaţi pe altul să decidă în locul vostru”, este îndemnul preşedintelui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi am un mesaj foarte important pentru naţiune: Dragi români, mergeţi la vot! Mergeţi la vot! Este un drept greu câştigat în decembrie 1989”, a afirmat preşedintele Iohannis.

”Mergeţi la vot şi nu lăsaţi pe altcineva să hotărască în locul vostru. Dacă simpatizaţi cu un partid, mergeţi şi îl votaţi. Dacă nu v-aţi hotărât încă, gândiţi-vă bine, dar mergeţi şi votaţi. Dacă vă enervează toţi politicienii, mergeţi şi votaţi. Vă aştept dminică la vot. Este ţara noastră, este România noastră, nu lăsaţi pe altul să decidă în locul vostru!”, a continuat şeful statului.

Klaus Iohannis a ţinut să sublinieze: ”Ca să tragem o linie şi să concluzionăm: mergeţi la vot!”.

Preşedintele a făcut aceste declaraţii la finalul ceremoniei dedicate zilei Constituţiei, eveniment în cadrul căruia a susţinut o alocuţiune în care a insistat asupra importanţei participării la alegeri.

”Îi îndemn pe toţi concetăţenii mei să uzeze pe deplin de acest drept fundamental pe care îl au - dreptul la vot. Au fost momente în trecut când mulţi erau tentaţi să creadă că votul nu contează. Eu sper că am depăşit acea perioadă şi acel scepticism. Cred că trebuie să ne exprimăm cu toţii opţiunea de vot”, a spus Iohannis.

El a explicat şi de ce este importantă participarea la alegeri: ”Avem această datorie nu pentru un partid sau altul, un politician sau altul, ci pentru că în urmă cu 27 de ani am dobândit prin sacrificiu de sânge libertatea de a ne decide singuri propria soartă. Cetăţenii români trebuie să ştie că votul lor contează şi să aibă conştiinţa că ei decid, prin alegeri, viitorul lor şi al României!”.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.