David Muniz, Chargé d'Affaires al Ambasadei SUA a declarat miercuri, în cadrul Forumului Economic SUA-România, organizat de Camera de Comerţ Americană în România (AmCham), că nu este deloc surprinzător că Statele Unite ale Americii continuă să considere România drept una dintre cele mai promiţătoare pieţe din Europa de Est pentru comerţul şi investiţiile americane, iar creşterea economică a României rămâne printre cele mai mari din Uniunea Europeană din 2010 încoace.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În numele Ambasadei SUA, îmi face plăcere să urez bun venit în România multora dintre dumneavoastră şi sunt încântat de faptul că prezenţa dumneavoastră colectivă onorează Parteneriatul Strategic bilateral. Ştiu că mulţi dintre dumneavoastră, cei prezenţi aici participaţi şi la Conferinţa Plenipotenţiarilor UIT. Consider că această reuniune internaţională exemplifică modul în care naţiunile partenere şi Aliaţii pot colabora, obţinând rezultate excelente. Împreună, vom stabili standarde noi, mai înalte, şi politici care vor consolida şi mai mult economiile noastre şi fundaţiile lor vitale... şi ştim cu toţii că puţine lucruri sunt mai importante pentru economiile moderne decât telecomunicaţiile”, a spus reprezentantul Statelor Unite la Bucureşti. 

Potrivit lui David Muniz, ”companiile americane continuă să se bucure de un succes real în România, iar acest lucru se datorează în mare parte angajamentului acestui guvern faţă de transparenţă, care constituie baza competiţiei echitabile şi deschise”.

”Atunci când se elimină barierele care stau în calea comerţului şi reglementările discriminatorii, prin decizii de politici gândite atent şi bine întemeiate, vedem mai multe investiţii şi, prin urmare, mai multă transparenţă, cu alte cuvinte, un cerc virtuos. Aşa cum bine ştiţi cu toţii, în 2022 se aniversează 25 de ani de la semnarea Parteneriatului Strategic SUA-România. Un pilon fundamental al acestui Parteneriat este angajamentul comun faţă de securitatea naţională comună. Această temă include multe elemente specifice – ca să fiu sincer, îmi este greu să găsesc un element semnificativ care să nu fie inclus – securitatea  energetică, securitatea alimentară, securitatea frontierelor, conservarea resurselor şi aplicarea robustă a drepturilor de proprietate intelectuală şi de confidenţialitate... toate ajută la protejarea ţărilor noastre şi a forţei lor creatoare. Laolaltă, aceste elemente fac o naţiune mult mai insensibilă la influenţele străine maligne. Nu a existat vreodată un moment mai bun pentru a demonstra cum pot contribui direct elementele de securitate economică la securitatea naţională”, a arătat oficialul american. 

Muniz a mai arătat că ”nu este deloc surprinzător că Statele Unite ale Americii continuă să considere România drept una dintre cele mai promiţătoare pieţe din Europa de Est pentru comerţul şi investiţiile americane”.

”Creşterea economică a României rămâne printre cele mai mari din Uniunea Europeană din 2010 încoace, iar creşterea de la un trimestru la altul continuă să o depăşească pe cea din alte ţări. Un alt aspect demn de menţionat, echipamentele de apărare şi conexe constituie o sursă principală de exporturi americane în România. În faţa invaziei brutale şi ilegale a ţării vecine de către Rusia, semnificaţia acestui fapt şi impactul său, de reasigurare a întregii regiuni a Mării Negre, nu pot fi subliniate îndeajuns. Într-o măsură fără precedent, colaborarea dumneavoastră şi Parteneriatul Strategic şi Alianţa noastră ajută la stabilizarea unei părţi vitale a Europei într-un moment esenţial”, a afirmat David Muniz. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.