Trei lesbiene au murit din cauza rănilor, în urma unui incendiu criminal într-un imobil la Buenos Aires, pe care comunitatea lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor îl denunţă drept o ”crimă a urii” faţă de cupluri de acelaşi sex, după ce un bărbat în vârstă de 62 de ani a aruncat un exploziv artizanal într-o cameră în care locuia un cuplu de lesbiene şi şedea încă o lesbiană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de a treia victimă, în vârstă de 43 de ani, a murit duminică, la o săptămână după incendiu, au anunţat autorităţile din domeniul săntăţii de la Buenos Aires şi Federaţia LGBT+ Argentina.

O primă femeie, în vârstă de 52 de ani, a murit după fapte, iar alta, de aceeaşi vârstă, miercuri, în urma incendiului care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în cartierul Barracas, într-un ”conventillo”, un tip de locuinţă-pensiune colectivă, ocupată de mai multe gospodării, adesea o gospodărie pe cameră.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

AUTORUL INDENDIULUI, ARESTAT LA FAŢA LOCULUI

Un bărbat în vârstă de 62 de ani, care locuia în imobil de mai mulţi ani, a aruncat un exploziv artizanal, probabil un cocteil molotov, dintr-un motiv necunoscut, într-o cameră în care locuia un cuplu de lesbiene şi în care şedea încă o lesbiană.

Aproximativ 30 de locuitori ai imobilului au fost evacuaţi, iar autorul atacului a fost arestat la faţa locului, după ce a încercat să-şi dea foc.

Nici poliţia li nici justiţia nu au comunicat cu privire la mobilul sau contextul atacului.

Însă Federaţia LGBT+ şi organisme de drepturile omului au arătat cu degetuil o ”crimă a urii” faţă de cuplurile lesbiene.

Ministerul Femeilor din provincia Buenos Aires, de orientare peronistă, în opoziţie faţă de preşedintele ultraliberal Javier Milei, a denunţat o ”crimă de lesbofobie”, care ”nu este un caz izolat şi care face parte din discursuri repetate în mod iresponsabil de către Guvern”.

MĂSURI ÎMPOTRIVA UNOR SIMBOLURI FEMNINISTE

Guvernul lui Javier Milei, care a preluat puterea în decembrie, a luat măsuri sau cel puţin a anunţat măsuri împotriva unor simboluri feministe sau împotriva diversităţii.

El a suprimat Ministerul Femeilor, a anunţat că va închide Institutul Naţional împotriva Discriminării şi că va interzice limbajul care include în armată - în care nu era o directivă - şi în administraţia naţională.

Javier Milei, care se prezintă drept un ”anarho-capitalist” şi un ”libertarian” a dat asigurări în mai multe rânduri, în numele ”libertăţii proiectului de viaţă”, că este în favoarea uniunilor persoanelor de acelaşi sex, un ”contract care poate fi în doi, trei sau în 50, dacă vor”, eventual ”cu un elefant, dacă este fidel”, declara el.

Însă, persoane din anturajul său şi din sfera sa de influenţă şi-au asumat un discurs care creează, denunţă opoziţia, o atmosferă homofobă.

Un apropiat şi un biograf al preşedintelui argentinian, Nicolas Marquez, a catalogat recent homosexualitatea drept un comportament ”nesănătos” şi ”autodistructiv”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.