Deputatul independent Remus Cernea îi cere preşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, să nu trimită la promulgare legea de adoptare a ordonanţei privind majorarea salariilor, care a fost adoptată prin fraudarea votului. Cernea susţine că, întrucât există probe care atestă lipsa cvorumului, îşi rezervă dreptul de a depune o plângere penală împotriva lui Florin Iordache şi a celorlalţi responsabili de la prezidiu din timpul şedinţei, pentru abuz în serviciu şi "încălcarea în literă şi spirit a Regulamentului Camerei Deputaţilor".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o scrisoare transmisă marţi, Remus Cernea, care la votul de luni din Camera Deputaţilor a susţinut că nu sunt suficienţi deputaţi în sală pentru adoptarea legii şi a cerut apel nominal pentru a constata lipsa cvorumului, îi transmite preşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, că faptul că şedinţa a continuat fără cvorum, iar mai multe legi au fost adoptate ori respinse reprezintă o fraudă gravă. 

"Ar fi trebuit să constataţi lipsa cvorumului şi să suspendaţi şedinţa. Faptul că şedinţa a continuat fără cvorum, iar mai multe legi au fost adoptate ori respinse reprezintă o fraudă gravă care trebuie reparată! Din punctul meu de vedere, a fost un moment clar de abuz în serviciu pentru care trebuie asumată o responsabilitate atât politică, însă şi de ordin penal. (...) Responsabilitatea dumneavoastră ca preşedinte era, conform Regulamentului, să verificaţi existenţa sau nu a cvorumului necesar pentru şedinţa de vot final! Articolul 129 din Regulament este explicit în acest sens, dar l-aţi încălcat în literă şi spirit", îi transmite Remus Cernea preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Cernea face apel către acesta să nu semneze legile adoptate în şedinţa de luni şi să repună pe ordinea de zi a unei următoare şedinţe toate aceste acte normative "adoptate prin fraudă de vot (cauzată de inexistenţa cvorumului)".

"Întrucât există probe care atestă lipsa cvorumului (fotografii, filmări), îmi rezerv dreptul de a depune o plângere penală împotriva dumneavoastră şi a celorlalţi responsabili de la prezidiu din timpul şedinţei, pentru abuz în serviciu şi încălcarea în literă şi spirit a Regulamentului Camerei Deputaţilor şi pentru fraudarea votului din plen", adaugă deputatul independent.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, marţi, că Guvernul contestă la Curtea Constituţională legea prin care se fac majorări de salarii în sănătate şi educaţie. Cioloş a acuzat că modificările aduse OUG 20 în Parlament s-au făcut într-o abordare populistă, electorală a politicii salariale, fără o analiză şi fără o dezbatere solidă, care riscă din nou să pună orice guvern va veni în imposibilitatea de a adopta o lege a salarizării unitare, care să rezolve problema inechităţilor din sistemul public.

Camera Deputaţilor a adoptat, luni, în calitate de for decizional, legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care sunt majorate salariile în educaţie şi sănătate, cu 184 de voturi "pentru", potrivit numărătorii anunţate de către preşedintele Camerei, Florin Iordache. 

Liberalii au reclamat că nu a existat cvorum la şedinţa de vot final din Camera Deputaţilor în care s-au aprobat majorările salariale, iar personalul tehnic al grupului face verificări în acest moment pentru a veni cu probe video.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.