Primarul din Piatra Neamţ, Andrei Carabelea, a declarat miercuri că administraţia locală are foarte multe proiecte prin care atrage bani de la bugetul UE, peste 100 de milioane de euro proiecte în implementare sau deja finalizate, şi proiecte de 200 de milioane de euro în curs de contractare. El a arătat că doar anul trecut am absorbit de 100 de ori mai mulţi bani europeni decât suma ultimilor şase ani anteriori mandatului lui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem foarte multe proiecte prin care atragem bani de la bugetul Uniunii Europene, peste 100 de milioane de euro avem proiecte în implementare sau deja finalizate, şi avem proiecte de 200 de milioane de euro în curs de contractare, unele dintre ele”, a spus primarul din Piatra Neamţ la Prima News. Întrebat dacă este greu de accesat aceste fonduri, primarul a răspuns:

”Nu este vorba dacă este greu sau uşos. Avem de ales? Noi, la Piatra Neamţ, în condiţiile în care vorbim de unul dintre cele mai îndatorate oraşe din ţară, cel puţin la momentul în care am preluat primăria, gradul de îndatorare era de peste 35%. Astăzi suntem undeva la 18%. Am triplat bugetul local, în trei ani şi putem să plătim şi sunt mai suportabile ratele pe care le plătim astăzi la bănci”.

Potrivit lui Andrei Carabelea, ”ratăm nişte oportunităţi uriaşe dacă nu accesăm bani europeni”.

”Doar anul trecut am absorbit de 100 de ori mai mulţi bani europeni decât suma ultimilor şase ani anteriori mie. Adică în perioada 2014-2020 s-au absorbit 2 milioane de lei, imaginaţi-vă, un oraş de mărimea Piatra Neamţ, să atragă sume atât de derizorii. Anul trecut am plătit facturi în valoare de 100 de ori mai mare decât această sumă”, a mai spus el.

Carabelea a mai afirmat că în urmă cu patru ani în primărie erau 8 oameni care lucrau pe implementarea de proiecte pe fonduri europene, iar astăzi este o echipă de trei ori mai mare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.