PSD a obţinut 45,71% din voturi, PNL - 20,42%, USR - 8,88% la Senat, în timp ce la Camera Deputaţilor scorurile sunt PSD - 45,55%, PNL - 20,04%, USR - 8,83%, după centralizarea a 99,82% din procesele verbale, a anunţat, marţi, BEC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, UDMR are 6,19% din voturi la Camera Deputaţilor, fiind urmată de ALDE cu 5,62% şi PMP - 5,34%.

La Senat, UDMR a obţinut 6,25% din voturi, ALDE - 6,00%, iar PMP - 5,64%.

Acestea sunt rezultate parţiale, după centralizarea a 99,82% din procesele verbale.

BEC va anunţa în zilele următoare repartizarea mandatelor.

SITUAŢIA PE JUDEŢE

Distribuţia mandatelor

ALBA: PNL şi PSD obţin câte două mandate de deputat şi câte unul de senator

PNL şi PSD vor obţine în Alba câte două mandate de deputat şi câte unul de senator, în timp ce al cincilea mandat de deputat este încă incert spre ce partid va fi distribuit, potrivit estimărilor PSD Alba.

BUZĂU: PSD obţine cinci din cele şapte mandate de deputat şi două din cele trei mandate de senator

PSD obţine în judeţul Buzău cinci din cele şapte mandate de deputat, în timp ce PNL şi PMP vor avea câte un deputat. La Senat, PSD îşi adjudecă două din cele trei mandate, iar cel de-al treilea se va redistribui.

CALARAŞI: Cătălin Predoiu, Eugen Nicolicea şi primarul din Lehliu Gară vor fi deputaţi. La Senat, PSD are un mandat din cele două

PSD obţine două dintre cele patru mandate de deputat în judeţul Călăraşi, în timp ce al treilea revine PNL, iar al patrulea va fi redistribuit. Viitorii deputaţi de Călăraşi sunt de la PSD Eugen Nicolicea şi primarul din Lehliu Gată, Iulian Iacomi, iar de la PNL Cătălin Predoiu. La Senat, PSD are unul din cele două mandate, iar în urma redistribuirii se va decide cui va reveni al doilea mandat.

CONSTANŢA: Rezultate finale: PSD a câştigat aproape jumătate din mandatele de parlamentar, iar PNL va avea cel puţin trei mandate

PSD a câştigat în judeţul Constanţa aproape jumătate din mandatele de parlamentar, urmând să aibă şapte dintr-un total de 16, PNL va avea cel puţin trei mandate, iar în urma redistribuirii vor mai fi reprezentaţi în Parlament PMP, USR şi ALDE. PMP a obţinut un mandat de deputat, care îi va reveni lui Robert Turcescu şi mai poate lua un mandat de senator la redistribuire prin Dorel Onaca.

CLUJ: Rezultate finale: PNL Cluj ar urma să aibă un senator şi trei deputaţi, între aceştia fiind medicul Florin Stamatian; PSD va avea, cel mai probabil, trei mandate de parlamentari

PNL Cluj ar urma să aibă, potrivit estimărilor, un senator şi trei deputaţi, între aceştia fiind medicul Florin Stamatian şi actualul deputat Adrian Oros, fost director al DSVSA, iar PSD va avea, cel mai probabil, trei mandate de parlamentari, un post de deputat urmând să revină preşedintelui filialei, Horia Nasra.

DAMBOVIŢA: PSD obţine patru mandate de deputat şi unul de senator. Corlăţean va primi la redistribuire un mandat de senator de Dâmboviţa

PSD a obţinut în judeţul Dâmboviţa, în urma scrutinului parlamentar de duminică, patru din cele şapte mandate de deputat şi unul din cele trei mandate de senator, în timp ce PNL obţine un mandat de deputat. Printre viitorii deputaţi de Dâmboviţa se numără Rovana Plumb din partea PSD şi Cezar Preda din partea PNL, în timp ce Titus Corlăţean are foarte mari şanse să obţină un mandat de senator în urma redistribuirii.

GALAŢI: PSD obţine opt mandate, iar PNL - trei. Intră în Parlament deputatul Viorel Ştefan şi medicul Nicolae Bacalbaşa, de la PSD, dar şi Victor Paul Dobre (PNL)
PSD ar urma să aibă în judeţul Galaţi cinci deputaţi, între care actualul parlamentar Viorel Ştefan şi medicul Nicolae Bacalbaşa, şi trei senatori, în timp ce PNL va avea doi deputaţi, între care Victor Paul Dobre, şi un senator, conform estimărilor făcute de partide pe baza rezultatelor de la alegerile de duminică. USR şi ALDE vor avea câte un deputat. În judeţul Galaţi, în urma alegerilor de duminică, PSD va primi la Camera Deputaţilor în mod direct patru mandate şi prin redistribuire încă un mandat, conform calculelor unor partide.
IAŞI: PSD ar urma să aibă în judeţul Iaşi opt sau nouă parlamentari între care Bănicioiu şi Ciuhodaru. Liberalii vor avea un senator şi trei deputaţi

PSD ar urma să aibă în judeţul Iaşi opt sau nouă parlamentari dintr-un total de 17, între care Nicolae Bănicioiu şi Tudor Ciuhodaru, în timp ce liberalii vor avea un senator şi trei deputaţi, potrivit estimărilor făcute de partide.

MEHEDINŢI: Mehedinţi, rezultate finale: PSD a câştigat alegerile cu 61,47% la Senat şi 62,27% la Cameră şi obţine un mandat de senator şi două de deputaţi

PSD a câştigat alegerile în judeţul Mehedinţi cu 61,47% la Senat şi 62,27% la Camera Deputaţilor, conform datelor finale anunţate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ), social-democraţii anunţând că au obţinut un mandat de senator şi două de deputaţi.

OLT: Rezultate finale: PSD a câştigat alegerile cu peste 67% la Cameră şi la Senat şi a anunţat că a obţinut patru mandate de deputat şi două de senator

PSD a câştigat alegerile în Olt, judeţul cu cea mai mare prezenţă la vot, de 47,16%, potrivit datelor finale anunţate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ), obţinând patru mandate de deputat şi două de senator.

PRAHOVA: Cinci actuali parlamentari, doi primari şi un fost prefect, printre viitorii senatori şi deputaţi

PSD obţine în judeţul Prahova cinci dintre cele 11 mandate de deputat, în timp ce PNL va avea trei deputaţi, iar PMP, ALDE şi USR câte unul. La Senat, PSD are două din cinci mandate, PNL va avea un mandat, iar celelalte două se vor redistribui unor partide mai mici.

TELEORMAN: Rezultate finale: PSD obţine un mandat de senator şi trei de deputat, PNL - un mandat de deputat

PSD a obţinut, în urma scrutinului de duminică, patru mandate de parlamentar în judeţul Teleorman, dintre care unul de senator şi trei de deputat, unul dintre acestea din urmă revenindu-i lui Liviu Dragnea, în timp ce PNL a luat un mandat de deputat care va fi preluat de Mara Calista, fost consilier al premierului Dacian Cioloş.

VASLUI: PSD - 4 mandate de deputat, PNL - 2, PMP – 1. La Senat, cele trei posturi repartizate judeţului revin PSD (2) şi PNL (1)

Cele şapte mandate de deputaţi ce i se cuvin judeţului Vaslui vor fi împărţite între PSD, care a obţinut patru posturi întregi, PNL, cu două mandate, din care unul din redistribuire, şi PMP, cu un post din redistribuire. La Senat, două mandate revin social-democraţilor,, din care unul din redistribuire, şi unui liberal, care nu a reuşit să obţină un mandat întreg.

VALCEA: PSD are trei mandate de deputat şi unul de senator, iar PNL obţine un mandat de deputat. Trei mandate de parlamentar intră la redistribuire

PSD Vâlcea a obţinut, în urma alegerilor de duminică, jumătate din cele opt mandate de parlamentar aferente acestui judeţ. La Camera Deputaţilor, social-democraţii primesc trei din şase mandate, în timp ce liberalilor le revine unul, celelalte două întrând la redistribuie. La Senat, PSD are un mandat, iar al doilea va fi redistribuit.

 
 

Rezultate finale

BUCUREŞTI - Rezultate provizorii: Cameră - PSD - 38,27%, USR - 25,14%, PNL - 11,97%. Senat - PSD - 37,66%, USR - 24,53%, PNL - 12,80%

PSD a câştigat alegerile parlamentare în Capitală cu procente între 37 şi 38% pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat, pe locul doi aflându-se, ca şi la alegerile locale, USR, care a obţinut aproximativ 25%. Liberalii au un scor asemănător cu cel de la locale, cu aproximativ 12% la ambele Camere.

ALBA: Rezultate finale: PNL câştigă alegerile în Alba la 0,05 % diferenţă la Senat şi la peste un procent la Camera Deputaţilor

Partidul Naţional Liberal a câştigat alegerile parlamentare în judeţul Alba învingând Partidul Social Democrat la o diferenţă de doar 59 de voturi la Senat şi aproape 1.700 de voturi la Camera Deputaţilor.

ARGEŞ: Rezultate finale: PSD obţine aproape 59%, PNL are 12%, PMP, ALDE şi USR trec pragul electoral

PSD a câştigat detaşat alegerile în judeţul Argeş, obţinând aproape 59% din voturi atât pentru Senat, cât şi pentru Camera Deputaţilor. Pe locul al doilea, la mare distanţă, se situează PNL, care a obţinut puţin peste 12% din voturile argeşenilor, fiind urmat de PMP, USR şi ALDE cu procente cuprinse între şase şi şapte.

ARAD: Rezultate finale: PNL a pierdut pentru prima dată în ultimii 16 ani alegerile în judeţ, PSD a obţinut 35,42% la Senat şi 34,76% la Cameră

PNL a pierdut alegerile în judeţul Arad pentru prima dată în ultimii 16 ani, PSD obţinând 35,42% la Senat şi 34,76% la Camera Deputaţilor, în timp ce PNL a avut 32,4% la Senat şi 32,67% la Cameră, arată datele finale anunţate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

BOTOŞANI: Rezultate finale: Victorie categorică a PSD: 61,5 la sută, de trei ori mai mult decât PNL

PSD a câştigat detaşat alegerile în judeţul Botoşani, având de trei ori mai multe voturi decât PNL, cele două partide fiind singurele care au reuşit să treacă pragul electoral. La Senat, PSD a obţinut 61,59 la sută din voturi, în timp ce PNL a luat doar 20,72 la sută. Ambele partide au obţinut rezultate similare şi la Camera Deputaţilor.

BRĂILA: REZULTATE FINALE BEJ: PSD a câştigat alegerile cu 58 la sută, în timp ce PNL a obţinut în jur de 16 la sută din voturi

PSD a câştigat alegerile parlamentare în judeţul Brăila, obţinând 57,98 la sută din vorturi la Camera Deputaţilor şi 58,73 la sută la Senat, în timp ce PNL a obţinut în jur de 16 la sută din voturi în cele două camere ale Parlamentului, potrivit rezultatelor finale ale Biroului Electoral Judeţean Brăila.

BRAŞOV: Rezultate finale: PSD rămâne câştigător, având 36,71% la Camera Deputaţilor şi 35,58% la Senat

Numărătoarea voturilor la alegerile parlamentare s-a încheiat în judeţul Braşov, iar câştigător rămâne PSD, care a obţinut 36,71% la Camera Deputaţilor şi 35,58% la Senat, urmat la o distanţă semnificativă de PNL cu puţin peste 21%.

BUZĂU: REZULTATE FINALE: PSD obţine peste 64% din sufragii atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Buzău a finalizat numărarea tuturor voturilor la alegerile parlamentare, PSD obţinând peste 64% din sufragii atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat.

DAMBOVIŢA: REZULTATE FINALE: Senat - PSD 62,33%, PNL - 19,48%; Camera Deputaţilor - 62,91%, PNL - 19,37%

PSD obţine peste 62% din voturi în judeţul Dâmboviţa, atât pentru Camera Deputaţilor cât şi pentru Senat, în acest judeţ PNL primind sub 20% din voturi. Cele două partide sunt singurele care au trecut pragul electoral în Dâmboviţa.
 

PSD a câştigat alegerile parlamentare în judeţul Dolj, având peste 60% din voturi la Camera Deputaţilor şi la Senat, urmat la mare distanţă de PNL, cu doar 17% din sufragii. Primele estimări arată că PSD va avea nouă parlamentari, între care primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, şi preşedintele organizaţiei doljene, Claudiu Manda, PNL trei, iar ALDE şi USR câte unul.

CARAŞ SEVERIN: Rezultate finale: PSD a obţinut 48,68% la Senat şi 49,30% la Camera Deputaţilor

PSD a obţinut în judeţul Caraş-Severin la Senat 48,68 la sută din voturile electoratului la alegerile parlamentare de duminică şi 49,30 la sută la Camera Deputaţilor, potrivit rezultatelor finale ale Biroului Electoral Judeţean.

CĂLĂRAŞI: Rezultate finale ale BEJ: PSD câştigă cu peste 52% din voturi, iar PNL obţine aproape 30%

PSD a obţinut peste 52% din voturi atât pentru Senat cât şi pentru Camera Deputaţilor în judeţul Călăraşi, conform rezultatelor finale centralizate de Biroul Electoral Judeţean. PNL a obţinut aproape 30% din voturi, cel mai bun scor al partidului din regiunea Muntenia.

GALAŢI: Rezultate finale: PSD a câştigat alegerile cu 53,96% la Senat şi cu 53,11% la Camera Deputaţilor

PSD a obţinut, în judeţul Galaţi, cele mai multe voturi la alegerile parlamentare de duminică, atât la Camera Deputaţilor - 53,96%, cât şi la Senat - 53,11%, potrivit rezultatelor finale prezentate, luni, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ)

IAŞI: Rezultate finale: PSD câştigă alegerile, obţinând 48,45% din voturi la Senat şi 48,53% la Camera Deputaţilor

PSD a câştigat alegerile parlamentare în judeţul Iaşi, obţinând 48,45% din voturi la Senat şi 48,53% la Camera Deputaţilor, după centralizarea proceselor-verbale de către Biroul Electoral Judeţean din toate cele 730 de secţii de votare din judeţ. PNL a obţinut sub 20 la sută la Senat şi 20,07 la sută la Camera Deputaţilor.

HARGHITA, rezultate finale: Victorie fără drept de apel a UDMR: 85,3% la Senat şi 84.82% la Camera Deputaţilor

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) a câştigat detaşat alegerile în judeţul Harghita, cu 85,3% la Senat şi 84.82% la Camera Deputaţilor, obţinând cel mai bun scor electoral din ultimul deceniu, potrivit liderilor UDMR.

HUNEDOARA: Rezultate finale: PSD câştigă alegerile cu peste 50%, urmat de PNL care depăşeşte cu puţin 21%

PSD a câştigat alegerile parlamentare în judeţul Hunedoara, obţinând peste 50% din voturi atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, în timp ce PNL a depăşit cu puţin 21%, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Judeţean, în urma centralizării voturilor din cele 524 de secţii de votare.

NEAMŢ: Rezultate finale: Doar PSD - 52,67% şi PNL - 20,25% au trecut pragul electoral la Cameră; la Senat, PSD - 53,62%, PNL - 19,63%

PSD a câştigat alegerile în judeţul Neamţ, cu 52,67% din voturi la Camera Deputaţilor şi 53,62% la Senat, în timp ce PNL a obţinut 20,25% la Cameră şi 19,63% la Senat, arată rezultatele finale ale Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Neamţ. Cele două formaţiuni sunt singurele care vor împărţi cele opt mandate de deputat, în timp ce la Senat a trecut pragul electoral şi ALDE, cu 5,26% din voturile electoratului.

PRAHOVA: Rezultate finale BEJ: PSD - 43,5%, PNL - 22%, ALDE - 10%, USR - 8,7%, PMP - 5,7%

PSD a câştigat alegerile în judeţul Prahova cu peste 43%, în timp ce PNL a obţinut 22% din voturi, ALDE are 10 procente, USR aproape 9% iar PMP are peste 5 procente, conform datelor finale centralizate de Biroul Electoral Judeţean Prahova.

TIMIŞ: Rezultate finale: PSD câştigă cu 35,42% la Camera Deputaţilor şi 37,42% la Senat; PNL are puţin peste 25%

Biroul Electoral Judeţean Timiş a finalizat numărarea voturilor din toate cele 595 de secţii de votare din judeţ, iar câştigător rămâne PSD cu 35,42% la Camera Deputaţilor şi 37,42% la Senat, urmat la o distanţă semnificativă de PNL cu puţin peste 25%.

VÂLCEA - Rezultate finale: PSD - 55,27% la Senat şi 54,82% la Cameră, PNL - sub 20%, ALDE şi USR trec pragul electoral

PSD a câştigat alegerile în judeţul Vâlcea, cu 55,27% la Senat şi 54,82% la Camera Deputaţilor, în timp ce PNL a obţinut mai puţin de 20% , în ambele cazuri, arată rezultatele finale ale Biroului Electoral Judeţean (BEJ). În acest judeţ au mai obţinut peste cinci procente ALDE şi USR.

SUCEAVA: PSD a câştigat cu 50 la sută din voturi alegerile parlamentare în judeţul, considerat fief al liberalilor

PSD a câştigat alegerile parlamentare în judeţul Suceava, considerat fief al liberalilor, înregistrând aproximativ 50 la sută din voturi, aproape dublu faţă de scorul PNL.

SIBIU: Rezultate finale: PNL câştigă alegerile la diferenţă de peste zece procente faţă de PSD, cu 39,52% la Cameră şi 39,87% la Senat

PNL Sibiu a câştigat alegerile în judeţ, obţinând 39,52% la Camera Deputaţilor şi 39,87% la Senat, cu mai mult de zece procente faţă de următorul clasat, PSD, care a obţinut 28,20% la Camera Deputaţilor şi 27,69% la Senat, anunţă Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.