Secţia pentru judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va discuta, miercuri, sesizarea făcută de Inspecţia Judiciară privind suspendarea judecătorului din dosarul accidentului de la 2 Mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit CSM, pe ordinea de zi a şedinţei publice de miercuri, programată la ora 10.00, se află sesizarea Inspecţiei Judiciare în ceea ce o priveşte pe Ioana Ancuţa Popoviciu, judecător la Judecătoria Mangalia.

Inspecţia Judiciară a trimis Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) propunerea de suspendare din funcţie a judecătorului Ioana Ancuţa Popoviciu, care soluţionează dosarul accidentului de la 2 Mai, până la finalizarea procedurilor disciplinare.

”În cursul zilei de astăzi a fost transmisă Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcţie a doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuţa din cadrul Judecătoriei Mangalia până la finalizarea procedurilor disciplinare”, a anunţat, marţi, Inspecţia Judiciară, într-un comunicat de presă.
 
În document se arată că inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare şi ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.