Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a avut, marţi, o întâlnire la sediul instituţiei cu toţi directorii de penitenciare din România. Discuţiile au fost axate pe activităţile poliţiştilor de penitenciare, realizările şi provocările cărora aceştia le fac faţă zilnic. Alte teme abordate au fost deficitul de personal, condiţiile sanitare şi asistenţa medicală, necesitatea investiţiilor care să asigure un grad de independenţă financiară, stadiul lucrărilor de invesţii începute şi noua grilă de salarizare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dialogul a fost constructiv şi s-a concentrat pe activităţile poliţiştilor de penitenciare, realizările şi provocările cărora aceştia le fac faţă zilnic. I-am asigurat de tot spri­­­­jinul meu şi de faptul că, în calitate de ministru al justiţiei, rămân un partener al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Am avut deja întâlniri cu reprezentanţii sistemului judiciar din mai multe judeţe şi am vizitat şi penitenciarele din zonele respective. O să mai urmeze multe astfel de vizite, pentru că vreau să ajung la fiecare unitate din ANP. Poliţiştii de penitenciare sunt profesionişti şi le-am mulţumit pentru modul în care stăpânesc acest sistem”, a explicat Alina Gorghiu, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.

Potrivit sursei citate, ministrul PNL a mai precizat că subiectele de discuţie au vizat teme sensibile precum deficitul de personal, condiţiile sanitare şi asistenţa medicală, necesitatea investiţiilor pentru asigurarea unui grad de independenţă financiară, stadiul lucrărilor de investiţii deja începute, precum şi respectarea calendarului privind construcţia de noi locuri de detenţie, dezvoltarea şi implementarea programelor de reintegrare socială a persoanelor condamnate, progresele semnificative în ceea ce priveşte condiţiile de detenţie (lucrări de amenajare şi de modernizare), faptul că, la nivelul ANP există aproximativ 5.800 deţinuţi care prestează muncă, dintre care aproximativ 2200 pentru agenţi economici privaţi, iar restul în interiorul penitenciarului în care execută pedeapsa şi noua grilă de salarizare.

„Acest parteneriat între ministrul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor va avea în continuare ca bază dialogul constructiv. Le-am transmis că ne vom întâlni trimestrial”, a conchis Gorghiu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.