Comisarii Gărzii de Mediu au confiscat, recent, patru autovehicule, 250 de kilograme de peşte şi 14 kilometri de plase de pescuit ilegal, în urma unei acţiuni care a avut loc pe Dunăre, Marea Neagră şi în Delta Dunării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Gărzii de Mediu au anunţat, luni, că 40 de comisari din cadrul instituţiei, sprijiniţi de 280 de poliţişti din cadrul IGPR - Direcţia Rutieră şi Ordine Publică din judeţele Constanţa şi Tulcea, au desfăşurat în perioada 22 – 27 aprilie, o amplă acţiune de inspecţie şi control, atât pe apă, cât şi pe uscat, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor de braconaj piscicol pe Fluviul Dunărea, Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi Marea Neagră.
„Echipele mixte repartizate pentru acţiunile pe uscat, au verificat, în numai şapte zile, 1256 de autovehicule şi autoutilitare, constatându-se neconformităţi cu privire la transportul de peşte.
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Au fost confiscate patru autovehicule ce transportau peşte din speciile: scrumbie, somn, sânger şi caras, fără documente legale de provenienţă, precum şi o cantitate totală de 250 de kilograme de peşte care a fost predată către centre de prima vânzare, urmând ca banii rezultaţi din vânzare să fie alocaţi bugetului de stat. Pentru cele patru autovehicule ce transportau peste fără documente legale, vor fi înaintate sesizări penale”, au declarat reprezentanţii Gărzii de Mediu. 
 
 

Ei au precizat că verificările efectuate pe apă, cu ambarcaţiunile din dotarea GNM, au cuprins Braţul Borcea, Chilia, Sulina, Sf Gheorghe, pe tronsonul de Dunăre dintre Feteşti, Hârşova, Cernavodă, Brăila, Galaţi, Cotul Pisicii şi Isaccea, inclusiv Complexul Lacustru format din lacurile Razelm, Sinoe, Golovita şi Smeica.
Echipele de control au descoperit 524 de unelte de pescuit interzise în această perioadă, 350 de bucăţi de plasă monofilament în lungime de 14 kilometri, toate acestea fiind confiscate. 
Garda de Mediu a menţionat că asemenea acţiuni vor continua şi în perioada următoare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.