Fostul preşedinte american Donald Trump a pledat nevionovat, joi, de acuzaţiile de complot în vederea subminării votului alegătorilor americani şi răsturnării rezultatului alegerilor prezidenţiale americane din 2020, relatează The Asscoaited Press. Următoarea audiere în dosarul conspiraţiei în alegerile din 2020 al lui Donald Trump a fost stabilită la 28 august, imediat după prima dezbatere a alegerilor primare republicane în vederea alegerilor prezidenţiale din 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Următoarea audiere în dosarul conspiraţiei în alegerile din 2020 al lui Trump, la 28 august, anunţă judecătoarea Moxila Upadhyaya. Judecătoarea districtuală Tanya Chutkan este dspusă să renunţe la prezenţa lui Trump

El a răspuns, înainte să pledeze nevonovat, întrebărilor judecătorilor şi a fost informat de acuzaţiile formulate împotriva sa şi de eventualele pedepse penale.

În cel mai grav capăt de acuzare, fostul şef de stat riscă 20 de ani de închisoare.

El a compărut în faţa unui judecător federal la două zile după ce a fost inculpat de patru capete de acuzare de către procurorul special Jack Smith.

Această inculpare vizează să-l tragă la răspundere penal pe Trump cu privire la o încercare de a bloca transferul puterii la 6 ianuarie 2021.

Favoritul republican în alegerile primare republicane în vederea alegerilor prezidenţiale din 2024 este acuzat de complot în vederea fraudării Statelor Unite şi obstrucţionarea certificării de către Congres a victoriei în alegerile prezidenţiale din 2020 a democratului Joe Biden.

Această înfăţişare are loc la aproape două luni după ce Trump a pledat ”nevinovat” de zeci de capete de acuzare federale privind păstrarea unor documente clasificate şi obstrucţionarea eforturilor Guvernului american de a le recupera.

Trump îşi susţine nevinovăţia, iar echipa sa juridică a catalogat ultimul dosar drept un atac asupra dreptului său la liberă exprimare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.