Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost arestat la Hainault, în estul Londrei, după ce a atacat trecători cu o sabie şi a rănit mai multe persoane, anunţă marţi Poliţia din cartierul londonez Redbridge, relatează AFP. Unul dintre răniţi, un copil în vârstă de 13 ani, a murit, anunţă şeful poliţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu o mare tristeţe pot să confirm că unul dintre răniţii în atac, un băiat (în vârstă) de 13 ani a murit”, a anunţat şeful poliţiei Stuart Bell.

London Ambulance Service a anunţat pe X că a ”preluat cinci persoane” rănite pe care le-a condus la spital.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Staţia de metrou Hainault ”a fost închisă din cauza unei anchete a poliţiei în cartier”, a anunţat pe X compania de transport din Londra.

Poliţia a anunţat într-un comunicat că a fost chemată ”cu puţn înainte de ora (locală) 7.00 (9.00, ora României)” în acest cartier al Londrei de către martori care spuneau că ”persoane au fost înjunghiate”.

Un martor citat de cotidianul The Telegraph declară că a văzut un bărbat ”fugind cu o sabie de samurai”, care ”a înjunghiat patru persoane, după ce a lovit o casă cu camioneta”.

”Un bărbat cu o sabie a fost arestat”, a anunţat poliţia în comunicat.

Potrivit unor mărturii culese la faţa locului, suspectul a atacat trecători ”şi doi ofiţeri de poliţie”, preciza ea.

”Aşteptăm informaţii despre starea persoanelor rănite”, anunţa poliţia.

”Nu credem că ameninţarea persistă” în cartier şi ”nu căutăm alt suspect”, anunţa un reprezentant al poliţiei din cartier, Ade Adelekan, citat în omunicat.

”Acest incident nu pare legat de terorism”, preciza el.

Primarul Londrei Sadiq Khan s-a declarat, pe X, ”absolut devastat” de acest atac.

”Zona a fost securizată (...), iar (misiuni de) patrulare suplimentare de siguranţă vor fi efectuate în zonă”, a anunţat el.

Atacuri cu cuţitul sau cu sabia sunt în creştere în Regatul Unit şi sunt amplu mediatizate.

Potrivit unor date oficiale, ele au crescut cu 7% în 2023, la aproape 50.000 în Anglia şi Ţara Galilor.

La Londra, ele au ”explodat” cu 20%, la 14.577 de atacuri înregistrate, revenind la nivelul de dinaintea pandemiei covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.