Preşedintele american Donald Trump a fost scos rapid de un agent Secret Service din sala de presă, în timp ce susţinea o conferinţă de presă, luni, după un incident armat în apropierea Casei Albe. El a revenit în sală câteva minute mai târziu şi a spus că s-a tras în experior şi că situaţia este sub control, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“S-a tras cu arma şi cineva a fost dus la spital”, a spus Trump.

Preşedintele a menţionat că persoana care a tras este din cadrul forţelor de ordine şi că el crede că persoana împuşcată era înarmată. “Suspectul a fost cel împuşcat”, a afirmat Trump.

Donald Trump a precizat că a fost escortat din sală în Biroul Oval.

Potrivit şefului diviziei Secret Service din care făcea parte ofiţerul implicat în incidentul armat, Tom Sullivan, acest incident a avut loc cu puţin înainte de ora locală 18.00. Un bărbat în vârstă de 51 de ani s-a apropiat de un ofiţer Secret Service fără uniformă aproape de 17th Street şi Pennsylvania Avenua, în apropierea Casei Albe, şi i-a spus ofiţerului că are o armă. Bărbatul a “alergat agresiv către ofiţer şi a scos un obiect din îmbrăcămintea sa”, a afirmat Sullivan. Suspectul s-a pus în poziţie de tragere, ca şi cum s-ar fi pregătit să tragă cu o armă, iar ofiţerul l-a împuşcat pe bărbat o dată în tors. Sullivan nu a precizat dacă suspectul chiar era înarmat.

Atât suspectul, cât şi ofiţerul au ajuns la spital. Suspectul ar fi suferit răni grave.

“În niciun moment în timpul acestui incident nu s-a pătruns în complexul Casei Albe şi nu a existat un pericol pentru interior”, a precizat Sullivan.

Incidentul este anchetat de poliţie şi de Secret Service.

Donald Trump a lăudat personalul Secret Service pentru activitatea sa. Întrebat dacă a fost afectat de incident, el a răspuns: “Nu ştiu. Par zdruncinat?”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.