Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte 21 au fost rănite într-un atac cu cuţitul care a avut loc într-un spital din provincia Yunnan, în sud-vestul Chinei, a anunţat marţi presa de stat, citând surse oficiale, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul, descris de agenţia de stat Xinhua drept un "incident violent", a avut loc la un spital local din comitatul Zhenxiong, în condiţii încă neclare.

"Mai multe înregistrări video de la faţa locului arată, de asemenea, un suspect care este reţinut de poliţie într-un centru de wellness (din apropiere)", a relatat televiziunea Guizhou. Oficialii nu au confirmat încă dacă suspectul arestat este atacatorul.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Un martor ocular intervievat de o publicaţie de stat chineză a declarat că situaţia este haotică în timp ce autorităţile se străduiesc să evalueze situaţia.

China, unde armele de foc sunt ilegale, s-a confruntat în ultimii ani cu un val de înjunghieri în masă în locuri publice.

Anul trecut, şase persoane au fost ucise şi una a fost rănită într-un atac cu cuţitul, comis la primele ore ale dimineţii, în faţa unei grădiniţe din Guangdong, în sudul Chinei.

În 2020, un atac cu cuţitul la o şcoală primară a rănit 37 de copii şi doi adulţi în sudul regiunii Guangxi, în timp ce o înjunghiere din 2022, tot la o grădiniţă, a ucis trei persoane şi a rănit şase în estul provinciei Jiangxi.

Provincia Yunnan a fost, de asemenea, locul unui atac cu cuţitul din 2014 într-o gară din capitala provinciei, Kunming, unde mai mulţi atacatori au ucis 33 de persoane şi au rănit 133. Autorităţile au acuzat terorişti din regiunea sa nord-vestică Xinjiang, predominant musulmană, pentru acel atac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.