Bucătari de la peste 600 de restaurante din Italia şi din întreaga lume promovează pastele all'Amatriciana, originare din Amatrice, una dintre localităţile distruse de cutremurul din Italia, pentru a strânge bani pentru victime, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proprietarii restaurantelor participante au promis să doneze Crucii Roşii italiene câte 2 euro pentru fiecare porţie de paste all’Amatriciana vândută, a anunţat bloggerul Paul Bell, care ajută la organizarea campaniei.

“Ideea s-a născut pur şi simplu din dorinţa de a-i ajuta pe cei afectaţi de cutremur”, a spus Bell.

Nu este pentru prima dată când bucătarii italieni se mobilizează astfel pentru a ajuta victimele seismelor.

În mai 2012, când o serie de cutremure au afectat regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei şi au îngropat sub dărâmături mii de roţi de parmezan, un bucătar italian faimos, Masimo Bottura, originar din zonă, a început să folosească la unul dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare ale sale, un tip de risotto cu brânză şi ardei, parmezan afectat de cutremur şi alte ingrediente locale.

Specialitatea a fost un succes, iar în toată Italia, oamenii au început să cumpere brânză care fusese prinsă sub dărâmături în cutremur.

Înainte de seismul devastator de miercuri, soldat cu aproape 250 de morţi, localitatea Amatrice era cunoscută în special pentru pastele all’Amatriciana, ce includ un sos pe bază de roţii, carne de porc, ulei de măsline, vin alb, chili şi brânză pecorino.

Acest tip de paste a fost inventată în anii 1700 şi este atât de popular încât localitatea organiza un festival anual în onoarea sa. În acest weeken urma să aibă loc cea de-a 50-a ediţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.