Comandantul armatei ucrainene Oleksandr Sîrski afirmă duminică că situaţia pe front s-a ”deteriorat”, iar trupele ruse au obţinut ”succese tactice” în mai multe zone, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusia ”atacă activ de-a lungul întregii linii a frontului. Ea obţine succese tactice în anumite sectoare”, scrie pe facebook Oleksandr Sârski.

”Cu scopul de a încerca să preia iniţiativa strategică şi să străpungă linia frontului, inamicul şi-a concentrat eforturile în mai multe sectoare, creând astfel un avantaj semnificativ în privinţăa forţelor şi mijloacelor”, continuă el.

Sârski raportează că au avut loc ”lupte violente” pe front în săptămâna care a trecut şi evocă o situaţie ”dinamică” şi sute de poziţii cucerite de către una, iar apoi de către celaltă tabără de mai multe ori în cursul unei singure zile.

”SITUAŢIE TENSIONATĂ”

În opinia sa, trupele ucrainene reuşesc, cu toate acestea, să-şio ”îmbunătăţească poziţia tactică” în anumite zone.

Între zonele în care se poartă cele mai intense lupte se află sectorul Kupiansk, în nord-estul Ucrainei, unde ruşii au ”înregistrat succese parţiale, dar au fost opriţi”, anunţă generalul Sîrski.

În sectorul Hramatorsk (est), trupele ruse se află în ofensivă cu obiecticul de a cuceri Ceasov Iar, însă ”cea mai complicată situaţie” se află în zona Pokrovsk şi Kurahove, unde ”continuă lupte aprige”.

El recunoaşte că trupele ucrainene s-au retras din localităţile Berdicev, Semenivka şi Novomîhailivka.

”În vederea consolidării apărării acestor sectoare, brigăzi care şi-au refăcut capacităţile de luptă sunt desfăşurate pentru a înlocui unităţile care au suferit pierderi”, anunţă comandantul armatei ucrainene.

El evocă o ”situaţie tensionată” în sudul Ucrainei.

Forţele ucrainene - care duc lipsă de oameni şi muniţie - se confruntă cu o înaintare lentă rusă după căderea ”fortăreţei” Avdiivka în februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.