Statele Unite au avertizat vineri că agresiunea continuă de care face dovadă Rusia va provoca un răspuns din partea NATO, având în vederea întărirea prezenţei militare a alianţei pe flancul estic şi sudic de pe continentul european, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ceea ce demostrăm este că dacă Rusia va continua acelaşi model de comportament agresiv, atunci va exista un răspuns şi va fi o prezenţă o prezenţă chiar mai puternică în estul Europei”, a declarat vice-consilierul pentru Securitate Naţională al Casei Albe, Ben Rhodes.

De asemenea, Rhodes a explicat că NATO va face tot ce îi stă în putere pentru a apăra securitatea aliaţilor estici în cazul unei agresiuni.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Declaraţiile demnitarului american vin la doar câteva ore după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat aprobarea desfăşurării unor brigăzi multinaţionale pe flancul estic, în Letonia, Estonia, Lituania şi Polonia.

Stoltenberg a făcut un apel pentru un dialog transparent cu Moscova şi a susţinut că Rusia nu trebuie şi nu poate să fie izolată în raport cu alianţa militară occidentală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.