Fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, a anunţat luni, într-un comunicat, că a propus o reuniune cu Francois Fillon şi Alain Juppe, “pentru a găsi o cale de ieşire demnă şi acceptabilă” din criza care afectează dreapta cu numai câteva săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În faţa gravităţii situaţiei (…), fiecare are datoria de a face totul pentru a păstra unitatea”, a scris fostul preşedinte al Hexagonului, în comunicat.

“În acest spirit le propun lui Francois Fillon şi Alain Juppe să ne întâlnim pentru a găsi o cale de ieşire demnă şi credibilă dintr-o situaţie care nu poate dura şi care generează o tulburare profundă în rândul francezilor”, a adăugat fostul preşedinte al Les Republicains (LR).

Anterior, Christian Estrosi, Valérie Pécresse şi Xavier Bertrand, trei lideri regionali ai LR, i-au cerut candidatului dreptei în alegerile prezidenţiale François Fillon să se întâlnească cu ei luni pentru a-l convinge să”iasă respectuos” din cursă.

Cu toate acestea, François Fillon a exclus duminică seara posibilitatea de a-şi retrage candidatura la preşedinţie, insistând că nimeni nu poate în prezent să-l împiedice să fie candidat.

Reuters scrie că, în culise, s-au accelerat negocierile cu scopul de a-l determina pe François Fillon - tot mai izolat în tabăra sa din cauza problemelor judiciare cu care se confruntă - să-i cedeze locul finalistului înfrânt în alegerile primare, Alain Juppe.

Un sondaj de opinie publicat duminică de Kantar Sofres-OnePoint arată că Fillon a scăzut la 17% din intenţiile de vot pentru primul tur de scrutin, cu mult în urma candidatului de centrul Emmanuel Macron şi a candidatei de extremă-dreaptă Marine Le Pen.

Studiul arată şi că, dacă Juppe l-a înlocui pe Fillon, candidatul LR ar intra în al doilea tur de scrutin alături de Marine Le Pen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.