Preşedintele rus Vladimor Putin a catalogat joi, în conferinţa sa de presă anuală, drept o atitudine ”obscurantistă” faptul că unele persoane îşi schimbă sexul şi şi-a reafirmat abordarea conservatoare, denunţată drept discriminatorie de către criticii săi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am o abordare tradiţională. O feme este o femeie, iar un bărbat este un bărbat. Sper că societatea noastră are o protecţie morală internă, dictată de confesiunile noastre religioase tradiţionale (...) împotriva acestui obscurantism”, a declarat el.

Întrebat despre ”cancel culture” şi acuzaţii de ”transfobie” care o vizează pe cea care l-a creat pe Harry Potter, J.K. Rowling, el a declarat că dacă un bărbat se poate declara femeie şi participa la competiţii sportive, ”sportul feminin va dispărea complet”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Nu trebuie să luptăm împotriva acestui lucru prin decrete, urlând sau lansând acuzaţii, ci susţinându-ne valorile tradiţionale”, a declarat liderul de la Kremlin în conferinţa sa de presă anuală.

Rusia a adoptat în 2013 o lege împotriva ”propagandei” homosexuale, care vizează în mod oficial să protejeze minorii, însă a fost folosită deja, în mai multe rânduri împotriva unor activişti şi organizaţii ale lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT+).

Organizaţii LGBT denunţă faptul că textul permite puterii să poarte o politică homofobă şi discriminatorie cu minorităţile sexuale, în general., în numele unei apărări a ”valorilor tradiţionale” promovată de Vladimir Putin împotriva unui Occident pe care-l prezintă drept decadent.

În Rusia, marşurle gay sunt interzise în baza acestei legi.

În 2020, Constituţia rusă a fost modificată pentru a prevedea că o căsătorie este o uniune între ”un bărbat şi o femeie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.