Preşedintele rus Vladimor Putin a catalogat joi, în conferinţa sa de presă anuală, drept o atitudine ”obscurantistă” faptul că unele persoane îşi schimbă sexul şi şi-a reafirmat abordarea conservatoare, denunţată drept discriminatorie de către criticii săi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am o abordare tradiţională. O feme este o femeie, iar un bărbat este un bărbat. Sper că societatea noastră are o protecţie morală internă, dictată de confesiunile noastre religioase tradiţionale (...) împotriva acestui obscurantism”, a declarat el.

Întrebat despre ”cancel culture” şi acuzaţii de ”transfobie” care o vizează pe cea care l-a creat pe Harry Potter, J.K. Rowling, el a declarat că dacă un bărbat se poate declara femeie şi participa la competiţii sportive, ”sportul feminin va dispărea complet”.

”Nu trebuie să luptăm împotriva acestui lucru prin decrete, urlând sau lansând acuzaţii, ci susţinându-ne valorile tradiţionale”, a declarat liderul de la Kremlin în conferinţa sa de presă anuală.

Rusia a adoptat în 2013 o lege împotriva ”propagandei” homosexuale, care vizează în mod oficial să protejeze minorii, însă a fost folosită deja, în mai multe rânduri împotriva unor activişti şi organizaţii ale lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT+).

Organizaţii LGBT denunţă faptul că textul permite puterii să poarte o politică homofobă şi discriminatorie cu minorităţile sexuale, în general., în numele unei apărări a ”valorilor tradiţionale” promovată de Vladimir Putin împotriva unui Occident pe care-l prezintă drept decadent.

În Rusia, marşurle gay sunt interzise în baza acestei legi.

În 2020, Constituţia rusă a fost modificată pentru a prevedea că o căsătorie este o uniune între ”un bărbat şi o femeie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.