Câteva sute de manifestanţi anti-Brexit au ieşit în stradă la Londra şi la Edinburgh, pentru a protesta faţă de rezultatul referendumul de joi, în urma căruia Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană, relatează The Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tinerii s-au strâns într-un parc din Whitechapel, în estul Londrei, pentru a-şi exprima susţinerea pentru refugiaţi şi migranţi.

Manifestanţii s-au îndreptat apoi spre sediul News UK, trustul de presă al lui Rupert Murdoch. În zonă au fost desfăşurate forţe importante de poliţie, pentru a evita violenţele.

 

Ziarele magnatului australian au fost divizate în privinţa Brexit. Sunday Times şi The Sun au fost pentru ieşirea din UE, iar The Times a susţinut rămânerea în blocul comunitar.

O parte dintre manifestanţi au avut măşti, alţii au venit cu petarde. Ei au scandat “Fără graniţe! Fără Boris (Johnson – n.r.)!”.

Un protest similar a avut loc şi la Ediburgh, unde oamenii sunt furioşi pentru că sunt nevoiţi să iasă din UE, deşi 62% dintre alegătorii din teritoriu au votat pentru rămânere.

Anterior, adolescenţii scoţieni au organizat o manifestaţie în faţa Parlamentului, exprimându-şi furia că sunt nevoiţi să plătească ei pentru rezultatul consultării populare.

Camera Lorzilor, camera superioară a Parlamentului, a propus ca tinerii de 16 şi 17 ani să aibă dreptul să voteze în referendum, dar iniţiativa a fost blocată în Camera Comunelor. Parlamentarii care s-au opus măsurii au spus că introducerea acestor noi alegători ar fi costat şase milioane de lire sterline.

Un miting anti-Brexit a avut loc şi la Glasgow.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...