Poliţia Metropolitană din Londra anunţă duminică faptul că ia măsuri de securitate, în urma ”unui acces neautorizat la sistemul informatic al unuia dintre furnizorii săi” şi încălcarea unor date în domeniul securităţii, după furtul din serverele unei întreprinderi - care imprimă cărţi de identitate şi ecusoane - ale numelor, fotografiilor, gradelor şi salariilor poliţiştilor din capitala britanică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întreprinderea respectivă deţine, de asemenea, nivelul controlului poliţiştilor şi echipelor poliţiei, dar nu şi adresele, numerele de telefon şi datele financiare ale acestora, precizeză într-un comunicat Scotland Yard.

Tabloidul The Sun dezvăluie duminică faptul că ”infractori cibernetici au pătruns în sistemele informatice” ale întreprinderii care imprimă cărţile de identitate şi ecusoanele Poliţiei din Londra - cea mai mare forţă de poliţie din Regatul Unit.

Scotland Yard precizează că anchetatori colaborează cu întreprinderea pentru a stabili dacă a existat vreo falie în securitatea datelor sale.

POLIŢIŞTI ÎNGRIJORAŢI

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, este imposibil să se ştie când a avut loc atacul şi cât personal este afectat.

”S-au luat măsuri de securitate în urma acestei dezvăluiri”, a anunţat într-un comunicat poliţia.

Federaţia Poliţiei Metropolitane, care reprezintă poliţiştii de bază, consideră că această falie de securitate este susceptibilă să cauzeze ”o îngrijorare incredibilă şi furie” în rândul agenţilor.

”Împărtăşim acest settiment de revoltă (...). Aceasta este o încălcare a securităţii stupefiantă, care n-ar trebuit să aibă loc vreodată”, a declarat vicepreşedintele Federaţiei, Rick Prior.

Acest anunţ intervine la câteva săptămâni după o divulgare de date ale poliţiei din Irlanda de Nord.

La începutul lui august, date ale unui număr de 10.000 de agenţi de poliţie şi membri ai personalului au fost divulgate - inclusiv locul de muncă, numele de familie şi primele iniţiale, gradul, locul în care sunt staţionaţi şi unitatea în cadrul căreia muncesc.

Această divulgare intervine la câteva luni după ce nivelul alertei teroriste în provincia britanică a fost ridicat la ”grav”, în urma unei tentative de asasinare a unui ofiţer superior de către republicani disidenţi.

În urma dezvăluirilor despre Scotland Yard, Poliţia din Norfolk et Suffolk (est) a anunţat că date referitoare la 1.000 de persoane - inclusiv victime ale unor infracţiuni - au fost divulgate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.