Şeful poliţiei irlandeze Simon Byrne a recunoscut că informaţiile despre poliţişti care au fost divulgate din greşeală săptămâna trecută se află pe mâna disidenţilor republicani activişti, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem convinşi acum că toate datele despre personalul (poliţiei) se află pe mâna republicanilor disidenţi”, a anunţat luni seara, într-o conferinţă de presă, la Belfast, Simon Byrne.

”Putem presupune că ei vor folosi această listă pentru a crea frică şi îngrijorare şi pentru a intimida sau a viza ofiţeri şi membri ai personalului”, a avertizat şeful poliţiei.

Poliţia nord-irlandeză a anunţat săptămâna trecută că un document care conţine numele şi gradele a aproximativ 10.000 de poliţişti a fost postat online din greşeală şi a fost vizibil timp de trei ore.

Poliţia nord-irlandeză este vizată de atacuri sporadice ale unor republicani disidenţi şi a fost luată cu regularitate ca ţintă în timpul celor 30 de ani de conflict armat împotriva dominaţiei britanice în Irlanda de Nord, soldat cu peste 3.000 de morţi înaintea Acordurilor de Pace din Vinerea Mare, în 1998.

În martie, nivelul ameninţării teroriste în provincie a fost ridicat la ”grav”, în urma unei tentative de asasinare a unui ofiţer de poliţie de rang înalt, John Caldwell, revendicată de gruparea republicană disidentă New IRA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.