Papa Francisc, aflat, sâmbătă, într-o vizită istorică în Insula Lesbos din Grecia, imploră Europa să acţioneze în criza migranţilor care afectează continentul "într-un mod care să fie demn de umanitatea noastră comună" şi să vină în ajutorul refugiaţilor, într-un spirit de fraternitate şi umanitate, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Papa a făcut aceste declaraţii sâmbătă, adresându-se migranţilor din centrul pentru refugiaţi de la Moria, pe InsulaLesbos.

Această unitate a fost transformată în centru pentru refugiaţii care aşteaptă să fie trimişi înapoi în Turcia, în baza controversatului Acord UE-Turcia, în vederea opririi afluxului de migranţi şi refugiaţi către Europa.

Papa Francisc le-a spus refugiaţilor că vrea ca ei să ştie că nu sunt singuri şi i-a îndemnat să nu îşi piardă speranţa.

El le-a mai spus că a vrut să-i viziteze pentru a le asculta poveştile şi pentru a atrage atenţia lumii asupra situaţiei lor.

"Noi sperăm ca lumea să ţină cont de aceste scene de tragică şi disperată nevoie şi să răspundă într-un mod demn de umanitatea noastră comună", a spus Suveranul Pontif.

Primatul Bisericii Ortodoxe Grece a declarat că liderii catolici şi ortodocşi condamnă pe aceeaşi voce dezrădăcinarea oamenilor, care-i transformă în refugiaţi, şi "deprecierea" lor ca fiinţe umane.

Arhiepiscopul Atenei, Ieronim al II-lea, a făcut aceste declaraţii în timpul acestei vizite la centrul de detenţie pentru migranţi de la Moria, alături de Papa Francisc şi Patriarhul ecumenic Bartolomeu I, liderul spiritual al creştinilor ortodocşi.

"Din nefericire, nu este prima dată când denunţăm politicile care au adus aceşti oameni în impas", a declarat Ieronim.

"Vom acţiona, însă, până când aberaţia şi deprecierea persoanei umane va înceta", a avertizat el.

Arhiepiscopul Atenei a criticat reacţia europeană faţă de criza refugiaţilor, care a condus la încheierea unui acord cu Turcia, prin care nou-sosiţii urmează să fie trimişi înapoi pe teritoriul turc.

"Numai cei care văd ochii acestor copii cu care ne-am întâlnit în tabere de refugiaţi vor putea să recunoască imediat, în integralitatea lui, 'falimentul' umanităţii şi solidarităţii de care europenii au dat dovadă în ultimii câţiva ani faţă de aceste persoane, şi nu doar faţă de aceste persoane", a denunţat el.

Arhiepiscopul Atenei, Ieronim al II-lea, şi-a încheiat alocuţiunea îndemnând ONU să ia măsuri cu privire la "această tragică situaţie în care trăim".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...