O barcă gonflabilă, la bordul căreia se aflau 41 de sirieni şi irakieni, a fost interceptată de Agenţia europeană pentru protecţia frontierelor externe Frontex în largul coastelor Insulei elene Lesbos, cu trei ore înainte de sosirea Papei Francisc într-o vizită istorică, prin care vrea să atragă atenţia asupra soartei refugiaţilor, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Refugiaţii au fost reţinuţi şi aduşi la ţărm, sâmbătă, în portul Mytilene.

Papa Francisc, Patriarhul ecumenic Bartolomeu I, liderul spiritual al creştinilor ortodocşi şi arhiepiscopul Atenei şi întregii Grecii Ieronim al II-lea, primatul Bisericii Ortodoxe Greceşti, urmează să arunce jerbe de flori în apă, în memoria migranţilor care au murit încercând să efectueze aceeaşi traversare.

În virtutea controversatului Acord UE-Turcia, care a intrat în vigoare la 20 martie, toate persoanele care ajung pe insulele greceşti după această dată urmează să fie trimise ânapoi în Turcia, în cazul în care nu obţin azil în Grecia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...