O adolescentă în vârstă de 16 ani s-a sinucis în Malaezia după ce a postat un sondaj pe contul ei de Instagram în care îi întreba pe cei care îi urmăreau contul dacă ar trebui să trăiască sau să moară, iar 69% au votat pentru moarte, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia din statul estic Sarawak a informat că fata, care nu a fost identificată, a postat sondajul pe aplicaţie cu mesajul: „Foarte important, ajutaţi-mă să aleg dacă să trăiesc sau să mor”. După ce mai mulţi au votat pentru moarte, ea s-a sinucis.

Moartea sa a determinat un avocat să sugereze că cei care au votat pentru ca ea să moară ar putea fi vinovaţi că au contribuit la sinuciderea ei.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ramkarpal Singh, un avocat şi parlamentar din statul nord-vestic Penang, a afirmat: „Ar fi această fată în viaţă astăzi dacă majoritatea urmăritorilor ei de pe Instagram ar fi descurajat-o din a-şi lua viaţa? Ar fi ascultat ea sfatul lor dacă ei ar fi încurajat-o să caute ajutor profesionist?”.

„A influenţat încurajarea acestor oameni decizia ei de a-şi lua viaţa? De vreme ce tentativa de suicid este o infracţiune în această ţară, este normal ca cei care ajută pe alţii să se sinucidă să se afle tot în ilegalitate”, a adăugat el.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Syed Saddiq Abdul Rahman, a declarat că tragedia arată necesitatea unor discuţii la nivel naţional cu privire la sănătatea mintală. „Sunt îngrijorat de sănătatea mintală a celor tineri. Este o problemă naţională care trebuie luată în serios”, a afirmat el.

În februarie Instagram a informat că va bloca imaginile cu persoane care se rănesc. Decizia a venit după moartea adolescentei britanice Molly Russell, despre care părinţii cred că a văzut imagini cu suicid pe Instagram înainte să îşi ia viaţa în 2017, la vârsta de 14 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.