O adolescentă în vârstă de 16 ani s-a sinucis în Malaezia după ce a postat un sondaj pe contul ei de Instagram în care îi întreba pe cei care îi urmăreau contul dacă ar trebui să trăiască sau să moară, iar 69% au votat pentru moarte, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia din statul estic Sarawak a informat că fata, care nu a fost identificată, a postat sondajul pe aplicaţie cu mesajul: „Foarte important, ajutaţi-mă să aleg dacă să trăiesc sau să mor”. După ce mai mulţi au votat pentru moarte, ea s-a sinucis.

Moartea sa a determinat un avocat să sugereze că cei care au votat pentru ca ea să moară ar putea fi vinovaţi că au contribuit la sinuciderea ei.

Ramkarpal Singh, un avocat şi parlamentar din statul nord-vestic Penang, a afirmat: „Ar fi această fată în viaţă astăzi dacă majoritatea urmăritorilor ei de pe Instagram ar fi descurajat-o din a-şi lua viaţa? Ar fi ascultat ea sfatul lor dacă ei ar fi încurajat-o să caute ajutor profesionist?”.

„A influenţat încurajarea acestor oameni decizia ei de a-şi lua viaţa? De vreme ce tentativa de suicid este o infracţiune în această ţară, este normal ca cei care ajută pe alţii să se sinucidă să se afle tot în ilegalitate”, a adăugat el.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Syed Saddiq Abdul Rahman, a declarat că tragedia arată necesitatea unor discuţii la nivel naţional cu privire la sănătatea mintală. „Sunt îngrijorat de sănătatea mintală a celor tineri. Este o problemă naţională care trebuie luată în serios”, a afirmat el.

În februarie Instagram a informat că va bloca imaginile cu persoane care se rănesc. Decizia a venit după moartea adolescentei britanice Molly Russell, despre care părinţii cred că a văzut imagini cu suicid pe Instagram înainte să îşi ia viaţa în 2017, la vârsta de 14 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.