Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a afirmat că lucrările la cele trei spitale regionale de urgenţă au început şi a precizat că în judeţul Cluj este o inaugurare simbolică deoarece constructorul lucrează de o lună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alexandru Rafila a fost prezent, sâmbătă, la ceremonie de spargere a solului pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj. 
„Lucrările au început efectiv la toate cele trei spitale regionale de urgenţă şi aici la Cluj va fi o inaugurare simbolică pentru că deja constructorul lucrează de o lună şi aproape 10% din lucrările care trebuie să le realizeze sunt finalizate. E o situaţie mai complicată. Trebuie făcuţi nişte pereţi de sprijin pentru acest teren care va fi excavat, trebuie pregătit într-un mod special, dar sunt convins că şi din punct de vedere al timpului necesar se vor încadra, iar noi o să facem tot ceea ce este posibil încât activitatea de construcţie propriu-zisă a edificiului să nu aibă niciun fel de întârzieri”, a afirmat Alexandru Rafila.
Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
El a precizat că în România se construiesc spitale de bună calitate. 
„Vreau să vă spun un lucru care revine tot timpul în minte, comparând cu ceea ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani, în România acum se construiesc spitale nu numai cu multă viteză, dar şi de bună calitate. Avem practic 20 de spitale din PNRR care se află în construcţie sau construcţia va începe într-o perioadă imediată, dar mai avem încă ceva. Foarte multe spitale din ţară sunt în subordinea autorităţilor locale. Sunt foarte mulţi primari, foarte mulţi preşedinţi de Consilii Judeţene care au vocaţia construcţiei, care au un interes legitim, de altfel, pentru a proteja sănătatea concetăţenilor lor, a comunităţilor pe care le coordonează şi foarte multe spitale din oraşe, din municipii în momentul de faţă sunt fie în procedură de construcţie, fie sunt deja finalizate. Am văzut foarte multe spitale în ultimele săptămâni şi lucrurile se întâmplă în România, calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi vizibil şi trebuie să recunoaştem acest lucru, să mulţumim tuturor, nu aş vrea să dăm o tentă politică excesivă nici acestei manifestări, nici a altor lucruri care se întâmplă în domeniul sănătăţii. Până la urmă construim pentru comunităţile şi pentru concetăţenii noştri, o facem cu responsabilitate, o facem cu profesionalism”, a mai declarat Alexandru Rafila.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.