Preşedintele Donald Trump a promis că va emite un nou ordin executiv vizavi de imigraţie, după ce justiţia americană a blocat implementarea unui ordin iniţial, care interzicea temporar, pentru o perioadă minimă de 90 de zile, intrarea cetăţenilor din şapte ţări predominant musulmane în Statele Unite. Însă, oficialii americani susţin că nou interdicţie de călătorie nu îi va viza şi pe cetăţenii irakieni, în urma unor presiuni făcute de reprezentanţii Departamentului de Stat şi Pentagonului, transmite Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Pentagonului şi Departamentului de Stat au cerut administraţiei prezidenţiale să reconsidere includerea cetăţenilor irakieni în interdicţie, având în vedere rolul jucate de aceştia în lupta de combatere a Statului Islamic.

Donald Trump ar urma să semneze miercuri noul ordin executiv de la Casa Albă.

Preşedintele Donald Trump a argumentat că interdicţia de călătorie este necesară pentru a proteja naţiunea de viitoare atentate ale militanţilor islamişti, făcând referire la atentatele de la WTC.

Primul ordin executiv interzicea temporar, pentru o perioadă minimă de 90 de zile, intrarea cetăţenilor din şapte ţări predominant musulmane în Statele Unite.

Printre ţările vizate de ordin se numără Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan şi Yemen.

Judecătorul James Robart a interzis la nivel naţional aplicarea interdicţiei, iar decizia sa a rămas în picioare în urma unei hotărâri a Curţii de Apel din San Francisco.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.