Ambasadorul Turciei la Bucureşti, Osman Koray Ertaş, le recomandă turiştilor români care aleg ţara sa ca destinaţie de vacanţă, să nu se mai limiteze la Antalya, ci să meargă cu maşina de-a lungul coastei Mării Egee. El precizează, însă, într-un interviu acordat News.ro, că pentru familiile care au copii resorturile din Antalya, cu oferte all-inclusive, sunt cea mai bună opţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Le-aş recomanda să descopere mai mult. Pentru că mulţi români cunosc numai zona Antalya. Dar, dacă au timp, ar putea vizita şi coasta Mării Egee şi regiunea Cappadocia. Am prieteni români care au mers cu maşina. Şi aceasta poate fi o idee bună. Să călătorească în toată regiunea de coastă, de la Istanbul, la Çanakkale, până în sud, în Antalya”, a spus ambasadorul.

Resorturile rămân, însă, cea mai bună alegere pentru cei care merg în vacanţă însoţiţi de copii.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Dar, dacă au copii, îi sfătuiesc să aleagă unul dintre resorturi, unde se pot bucura de săptămâna sau de săptămânile de vacanţă, cu ofertele all-inclusive, la un preţ foarte rezonabil (…).În special familiile de români, cu copii, nu pot găsi o alternativă mai bună şi servicii mai bune decât în regiunea de coastă a Turciei”, a adăugat el.

Diplomatul a admis că numărul românilor care aleg Turcia pentru a-şi petrece concediul a scăzut după tentativa eşuată de lovitură de stat, de anul trecut, însă afirmă că situaţia pare să îşi fi revenit anul acesta.

“Anul acesta ne aşteptăm, ţinând cont de cifrele iniţiale, din primele şase luni, ca situaţia să se întoarcă la normal. Aşteptăm, din nou, aproximativ 500.000 de turişti români în Turcia (…) Deci suntem mulţumiţi şi de nivelul rezervărilor”, a spus Ambasadorul.

La începutul anului, instabilitatea din Turcia părea să fi determinat turiştii români să se reorienteze către Cipru, de exemplu, arătau date din luna ianuarie.

Interviul integral cu ambasadorul Turciei la Bucureşti va fi difuzat vineri la ora 12:00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.