Premierul britanic Theresa May este ţinută la curent în legătură cu “incidentul îngrozitor” de la Nisa, iar autorităţile britanice sunt pregătite să le ajute pe cele franceze, a anunţat vineri Guvernul de la Londra, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul premierului s-a declarat “şocat şi îngrijorat” de scenele din staţiunea mediteraneană.

“Gândurile noastre sunt alături de cei afectaţi de acest incident teribil în ceea ce ar fi fost o zi de sărbătoare naţională”, a precizat purtătorul de cuvânt al Theresei May.

Bilanţul victimelor atacului de joi noapte, de la Nisa, a crescut la 80 de morţi, a anunţat fostul primar al oraşului de pa Coasta de Azur, Christian Estrosi.

Potrivit primelor informaţii, un camion a intrat în plin în mulţimea strânsă joi noapte pe Promenade des Anglais pentru focul de artificii de Ziua Naţională a Franţei. Camionul a lovit oamenii cu viteză maximă, ceea ce a generat momente de panică.

Apoi, şoferul a coborât şi a început să tragă în oameni, înainte de a fi ucis.

La bordul vehiculului au fost găsite arme şi grenade, au anunţat autorităţile.

Procurorul din Nisa a declarat că victimele sunt împrăştiate pe o rază de doi kilometri - distanţa parcursă de camion prin mulţime.

Autorităţile vorbesc despre un atentat, care nu a fost, însă, revendicat deocamdată. Cu toate acestea, grupurile online apropiate organizaţiei teroriste Statul Islamic au sărbătorit masacrul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...