Liderii UE prezenţi la summitul ASEM (Asia-Europe Meeting) au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atacului de la Nisa, în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 77 de persoane, a anunţat Comisia Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat publicat pe site-ul C.E., preşedintele Executivului European, Jean-Claude Juncker, s-a declarat foarte “afectat şi îndurerat de încercarea grea care a lovit frumosul oraş Nisa în această zi de sărbătoare naţională”.

“Aş vrea să îmi exprim solidaritatea faţă de victime, faţă de familiile lor şi faţă de toţi francezii aflaţi astăzi în doliu, în urma acestui act de teroare atât de laşă”, a adăugat oficialul.

El a dat asigurări că Franţa poate conta pe Comisia Europeană şi pe restul statelor membre UE în lupta împotriva terorismului, atât în interiorul, cât şi în afara blocului comunitar.

“Hotărârea noastră va fi la fel de fermă ca şi unitatea noastră”, a conchis Juncker.

La rândul său, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunţat că liderii europeni şi asiatici le-au adus un omagiu victimelor atacului.

“Toţi uniţi împotriva urei şi violenţei”, a scris el pe Twitter. “Este un paradox tragic faptul că victimele atacului de la Nisa sunt oameni care sărbătoreau libertatea, egalitatea, fraternitate”, a adăugat Tusk.

Bilanţul victimelor atacului de joi noapte, de la Nisa, a crescut la 77 de morţi, a anunţat fostul primar al oraşului de pa Coasta de Azur, Christian Estrosi.

Potrivit primelor informaţii, un camion a intrat în plin în mulţimea strânsă joi noapte pe Promenade des Anglais pentru focul de artificii de Ziua Naţională a Franţei. Camionul a lovit oamenii cu viteză maximă, ceea ce a generat momente de panică.

Apoi, şoferul a coborât şi a început să tragă în oameni, înainte de a fi ucis.

La bordul vehiculului au fost găsite arme şi grenade, au anunţat autorităţile.

Procurorul din Nisa a declarat că victimele sunt împrăştiate pe o rază de doi kilometri - distanţa parcursă de camion prin mulţime.

Autorităţile vorbesc despre un atentat, care nu a fost, însă, revendicat deocamdată. Cu toate acestea, grupurile online apropiate organizaţiei teroriste Statul Islamic au sărbătorit masacrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.