Preşedintele american Barack Obama a condamnat atacul sângeros de joi noapte, de la Nisa, şi a oferit “solidaritatea şi parteneriatul” SUA pentru Franţa, relatează Hufington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În numele poporului american, condamn în cei mai duri termeni ceea ce pare a fi un atac terorist îngrozitor la Nisa, în Franţa”, a spus liderul de la Casa Albă, precizând că a oferit Hexagonului “orice asistenţă de care ar putea avea nevoie pentru a ancheta acest atac şi a-i aduce pe cei responsabili în justiţie”.

„Suntem solidari şi în parteneriat cu Franţa, cel mai vechi aliat al nostru, în timp ce răspunde şi îşi revine după acest atac (…). Caracterul Republicii Franceze va persista mult timp după această pierdere de vieţi omeneşti devastatoare şi tragică”, a adăugat preşedintele american.

Potrivit primelor informaţii, un camion a intrat în plin în mulţimea strânsă joi noapte pe Promenade des Anglais pentru focul de artificii de Ziua Naţională a Franţei. Camionul a lovit oamenii cu viteză maximă, ceea ce a generat momente de panică.

Apoi, şoferul a coborât şi a început să tragă în oameni, înainte de a fi ucis.

La bordul vehiculului au fost găsite arme şi grenade, au anunţat autorităţile.

Cel puţin 76 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar peste 120 au fost răniţi. Printre ei s-ar afla şi cel puţin 30 de copii.

Procurorul din Nisa a declarat că victimele sunt împrăştiate pe o rază de doi kilometri - distanţa parcursă de camion prin mulţime.

Autorităţile vorbesc despre un atentat, care nu a fost, însă, revendicat deocamdată. Cu toate acestea, grupurile online apropiate organizaţiei teroriste Statul Islamic au sărbătorit masacrul.

Preşedintele Francois Hollande, care se afla la Avignon, s-a întors imediat la Paris, unde a fost activată o celulă de criză la Ministerul de Interne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...