Curtea Constituţională din Karlsruhe a decis miercuri seara că elevele musulmane din familii ultra-conservatorare sunt obligate să participe la cursuri de înot mixe, organizate în şcolile publice din Germania. Decizia magistraţilor vine după ce o elevă musulmană a argumentat că chiar şi purtarea unui burkini sau a unui costum de înot complet ar încălca codul islamic, scrie Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Germania este cuprinsă de o dezbatere publică aprinsă privind rolul islamului în societate, alimentată de încercarea de a integra peste un milion de solicitanţi de azil musulmani, care au fugit din calea războiului şi a persecuţiei.

Cancelarul Angela Merkel a propus marţi introducerea unei interdicţii legale privind purtarea vălului integral, care acoperă faţa femeilor musulmane.

Reprezentanţii Uniunii Creştin-Democrată şi-au înăsprit în schimb poziţia cu privire la migranţi, ca urmare a rezultatelor importante obţinute în alegerile locale de către extrema-dreaptă de la Alternativa pentru Germania (AfD).

Decizia magistraţilor constituţionali ar putea să dea legitimitate încercării de a interzice purtarea vălului islamic integral.

Părinţii elevei musulmane au argumentat că nu poate participa la cursurile de înot obligatorii pentru că un costum burkini îi arată forma corpului, ceea ce este împotriva religiei islamice.

Însă, magistraţii constituţionali au stabilit că nu există reguli cu caracter obligatoriu privind îmbrăcămintea decentă în cărţile Islamului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.