Noi tornade devastatoare au lovit, duminică, zona centrală a Statelor Unite, provocând moartea a cel puţin cinci persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce vineri au fost înregistrate 78 de tornade, în principal în Iowa şi Nebraska, sâmbătă au fost semnalate alte 35 de tornade din nordul Texasului până în Missouri, potrivit serviciului meteorologic american (NWS).

Guvernatorul statului Oklahoma, Kevin Stitt, a confirmat duminică faptul că patru persoane au murit în acest stat. O femeie a decedat în orăşelul Sulphur, care a fost deosebit de grav afectat, a precizat el într-o conferinţă de presă.

La peste 100 de kilometri distanţă, în Holdenville, cel puţin alte două persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit departamentului de gestionare a dezastrelor, iar presa locală a relatat că printre victime se află şi un bebeluş de patru luni.

A patra persoană a murit pe o autostradă din Marietta, în acelaşi stat. Transmisiunile media locale au arătat două semiremorci răsturnate şi un depozit rupt în două.

Guvernatorul din Oklahoma a declarat stare de urgenţă pentru 30 de zile.

De asemenea, în mai multe localităţi s-au înregistrat precipitaţii abundente, iar duminică au rămas în vigoare avertizări meteorologice, cu risc de inundaţii rapide, grindină şi tornade.

Şi în Iowa, un bărbat a murit la spital în urma rănilor suferite, a declarat familia sa pentru KETV NewsWatch 7, ridicând numărul morţilor la cel puţin cinci.

Peste 25.000 de locuinţe erau fără curent electric în Texas şi peste 19.000 în Oklahoma duminică după-amiază, potrivit site-ului PowerOutage.

Tornadele, un fenomen meteorologic pe cât de impresionant, pe atât de greu de prevăzut, sunt relativ frecvente în Statele Unite, în special în centrul şi sudul ţării.

Cu toate acestea, meteorologii spun că este foarte rar ca tornadele de mare amploare să se producă una după alta.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.