Mişcările rivale palestiniene Hamas şi Fatah, care se sfâşie de ani de zile, au purtat negocieri de pace la Beijing, anunţă marţi China, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La invitaţia Chinei, reprezentanţi ai Mişcării Naţionale de Eliberarea Palestinei (Fatah) şi Mişcării Rezistenţei Islamice (Hamas) au venit recent la Beijing la negocieri aprofundate şi deschise privind promovarea reconcilierii intrapalestiniene”, anunţă un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe Lin Jian.

”Cele două părţi şi-au exprimat voinţa politică deplină de a ajunge la o reconciliere prin dialog şi consultare, au discutat despre numeroase probleme specifice şi au realizat progrese”, a subliniat el într-o conferinţă de presă obişnuită.

BLINKEN, ÎN IORDANIA PE TEMA AJUTORULUI UMANITAR ÎN FÂŞIA GAZA

Secretarul de Stat american Antony Blinken efectuează marţi o vizită în Iordania pentru a discuta despre mijloace de creştere a ajutorului umanitar în Fâşia Gaza şi pentru a mulţumi în mod direct regatului pentru ajutorul acordat în atacul fără precedent al Iranului împotriva israelului, la mijlocul lui aprilie.

Şeful doplomaţiei americane a plecat marţi dimineaţa la Amman, după ce s-a întâlnit cu lideri ai ţorilor arabe de la Golful Persic la Riad, în Arabia Saudită, în cadrul celui de-al şaptelea turneu în Orientul Mijlociu începând  de la 7 octombrie.

În Iordania, Antony Blinken urmează să fie primit de către regele Abdallah al II-lea, omologul său iordanian Ayman Safadi şi coordonatoarea umanitară a ONU în Fâşia Gaza, Sigrid Kaag.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.