Doi bărbaţi au fost condamnaţi la plata unor ameniz după ce i-au arătat degetul şi l-au insultat pe preşedintele francez Emmanuel Macon în timpul unei vizite la Sélestat, în Alsacia, în aprilie, anunţă miercuri Parchetul din Colmar, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 19 aprilie, şeful statului francez a fost huiduit în timpul unei vizite la Sélestat, în Bas-Rhin, prima sa baie de mulţime după promulgarea legii reformei pensionării.

Cei doi manifestanţi, fără antecedente judiciare, s-au înfăţişat luni în justiţie, după ce şi-au recunoscut vina cu privire la ultraj faţă de o persoană depozitară a autorităţii publice.

Unul dintre ei a fost condamnat la plata unei amenzi de 400 de euro, dintre care 300 de euro cu suspendare, iar celălalt la plata unei amenzi în valoare de 400 de euro, dintre care 200 de euro cu suspendare.

O a treia persoană, o femeie, care urma să compară, nu s-a prezentat şi urmează să fie judecată la 2 aprilie 2024 la un tribunal corecţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.