Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, marţi, la conferinţa de presă comună susţinută alături de omologul său rus Vladimir Putin, că Partidul Socialiştilor va câştiga alegerile parlamentare din 2018, iar atunci intenţionează să anuleze Acordul de Asociere cu UE semnat de Republica Moldova în anul 2014, scrie Deschide.md.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Consider că Partidul Socialiştilor va câştiga alegerile parlamentare din 2018 şi atunci va fi anulat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Acest lucru îl voi discuta şi cu partenerii de la Bruxelles. La Bruxelles vom trece în revistă rezultatele obţinute în urma semnării Acordului de Asociere şi vom aprecia acest acord”, a declarat Dodon la conferinţa de presă susţinută alături de Vladimir Putin.

Igor Dodon a mai spus că intenţionează să semneze un memorandum de colaborare cu Uniunea Eurasitică care nu va fi în contradicţie cu alte acorduri semnate de Republica Moldova şi l-a rugat pe Putin să primească Republica Moldova în calitate de observator în cadrul Uniunii Eurasiatice. 

"În dimineaţa de azi m-am întâlnit cu conducerea Consiliului Uniunii Eurasiatic şi am venit cu o iniţiativă privind semnarea unui memorandum de colaborare cu Uniunea Eurasiatică. Acest memorandum nu se află în contradicţie cu acordurile semnate cu alţi parteneri. I-am cerut lui Vladimir Putin ca Republica Moldova să devină observator în cadrul Uniunii Eurasiatice şi în cadrul Comisiei Eurasiatice”, a adăugat Igor Dodon. 

Igor Dodon a început luni o vizită de trei zile la Moscova, la invitaţia preşedintelui rus Vladimir Putin, aceasta fiind prima sa vizită oficială în străinătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.