Un biciclist britanic în vârstă de 20 de ani a fost condamnat luni la 18 luni de închisoare pentru că a lovit şi a ucis o trecătoare, pe o stradă din Londra, în timp ce rula pe o bicicletă cu pinion fix neprevăzută cu frână, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Charlie Alliston, care avea 18 ani la data faptei, rula cu 29 de kilometri pe oră atunci când a intrat în coliziune cu Kim Briggs, în vârstă de 44 de ani, căsătorită şi cu copii, care traversa Old Street, în estul Londrei, în februarie 2016.

Femeia a decedat o săptămâna mai târziu la spital.

Fostul cursier a fost achitat de acuzaţia de omucidere, dar a fost găsit vinovat de Tribunalul Old Bailey că a provocat vătămări corporale printr-un ”comportament nebun şi furios”.

Judecătoarea a subliniat că ”în căutarea senzaţiilor tari aţi condus fărăă frână, strigând şi injuriind pietonii ca să se dea la o parte din faţa dumneavostră”.

Ea a relevat că dacă bicicleta ar fi avut o frână în faţă, ar fi putut să se oprească la timp.

”Pe această bicicletă ilegală nu puteaţi şi în plus nici măcar nu aţi încercat (să opriţi)”, a adăugat ea.

Într-o serie de mesaje postate pe reţele de socializare imediat după accident, Alliston a descris cum a avertizat-o în două rânduri pe Kim Briggs, somând-o ”mişcă-te în p... din drumul meu”.

”Nu e vina mea dacă oameni ca ea se cred invincibili sau nu au vreun respect faţă de biciclişti”, se plângea el.

Tribunalul l-a condamnat la pedeapsa maximă prevăzută în cazul acestei infracţiuni, în baza unei legi din anul 1861.

Soţul văduv al lui Kim Briggs, Matthew, a pledat pentru ”o schimbare radicală” în cultura bicicletei şi introducerea unor noi legi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.