Preşedintele american Joe Biden a cerut Congresului american să prelungească moratoriul care împiedică evacuarea chiriaşilor în Statele Unite, care expiră la 31 iulie, a anunţat Casa Albă, în toiul unei creşteri a contaminărilor cu varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele cere Congresului să prelungească moratoriul evacuărilor, cu scopul de a-i proteja pe locatarii vulnerabili şi familiilor lor”, a anunţat joi, într-un comunicat, o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Acest moratoriu a fost implementat în septembrie 2020 de către Centrele de Prevenire şi Luptă împotriva Maladiilor (CDC), principala agenţie federală americană de sănătate publică.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Menţinerea oamenilor acasă, departe de locuri suprapopulate sau adunări - precum refugii pentru persoane fără adăpost - prin împiedicarea expulzărilor este o etapă-cheie în oprirea răspândirii covid-19”, precizează CDC  pe site.

Acest moratoriu a intrat în vigoare după cel din martie 2020 al administraţiei lui Donald Trump şi Congresului, vizând să evite ca milioane de oameni care şi-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei să ajungă în stradă.

Acest moratoriu a fost prelungit ulterior în mai multe rânduri.

Însă, ”o decizie a Curţii Supreme a stabilit că o autorizare clară şi specifică a Congresului (:..) este necesară pentru ca CDC să prelungească moratoriul după 31 iulie”, îşi exprimăregretul Jen Psaki.

Joe Biden a cerut, de asemenea, departamentelor Locuinţei şi Dezvoltării Urbane, Agriculturii şi Veteranilor, care gestionează chiria anumitor locuinţe, ”să-şi prelungească moratoriile respective până la sfârşitul lui septembrie”, precizează ea.

Departamentul Trezoreriei a îndemnat miercuri, la rândul său, o accelerare a plăţilor către locatari ale unor fonduri alocate de către Guvernul federal cu scopul de a-i ajuta să plătească chiria.

Dintr-un total 46 de miliarde de dolari puse la dispoziţie de către state şi colectivitţi locale în vederea ajutării financiare a chiriaşilor aflaţi în dificultate, doar trei miliarde de dolari au ajuns efectiv în contul în bancă al acestora din urmă, a confoirmat AFP un oficial de la Trezorerie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.