Barack Obama l-a descris joi pe Donald Trump drept “zănatic” şi “neinformat” după ce candidatul republican a spus că liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, este mai bun decât cel de la Casa Albă, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În declaraţii făcute în Laos, Obama a subliniat că, de fiecare dată când Trump vorbeşte, devine tot mai clar că republicanul nu este calificat să fie preşedinte.

“Nu cred că este calificat să fie preşedintele Statelor Unite şi, de fiecare dată când vorbeşte, această opinie este confirmată”, a spus el.

Preşedintele a evocat interacţiunile şi eforturile diplomatice pe care le-a depus atât la summitul ASEAN din Laos, cât şi la summitul G20, din China. “Vă pot spune, din interacţiunile pe care le-am avut în ultimele opt sau nouă zile cu lideri străini, că aceasta este o treabă serioasă. Trebuie chiar să ştii despre ce vorbeşte şi chiar trebuie să îşi faci temele. Când vorbeşti, ar trebui să reflecte o politică gândită pe care să poţi să o implementezi”, a insistat el.

“Cel mai important pentru opinia publică şi pentru presă este să asculte ce spune (Trump – n.r.) şi să pună întrebări în legătură cu ideile ce par să fie contradictorii, neinformate sau pur şi simplu zănatice”, a explicat Obama.

Republicanul Donald Trump a declarat miercuri seara că preşedintele rus Vladimir Putin este un lider mult mai bun decât preşedintele american Barack Obama.

”Cred că voi putea să mă înţeleg cu el (Putin – n.r.). El este un lider. Mult mai lider decât preşedintele nostru. Nu ar fi minunat dacă am putea să colaborăm? Nu ar fi un lucru minunat?”, a declarat miliardarul.

Declaraţia controversată a miliardarului republican a avut loc în cadrul unui forum televizat cu democrata Hillary Clinton, însă nu este prima dată când acesta laudă stilul de conducere impus de Vladimir Putin.

Prima dezbatere electorală dintre cei doi candidaţi prezidenţiali este programată să aibă loc la 26 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.