Patru persoane din Adjud, judeţul Vrancea, au fost reţinute, marţi, fiind suspectate într-un dosar de şantaj şi camătă, după ce ar fi împrumutat bani pentru care percepeau dobânzi între 15 şi 50 la sută pe lună. Suspecţii i-ar fi ameninţat cu violenţa pe cei care nu plăteau.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Poliţiei Judeţene Vrancea, începând cu anul 2018, trei bărbaţi, în vârstă de 18, 32 şi 52 de ani, şi o femeie, de 52 de ani, toţi din municipiul Adjud, ar fi împrumutat bani mai multor persoane, percepând de la acestea dobânzi cuprinse între 15% şi 50% pe lună, din sumele împrumutate. Prejudiciul cauzat astfel se ridică la aproximativ 500.000 de lei.

Totodată, cei patru sunt bănuiţi că au recurs la ameninţări cu acte de violenţă în cazul în care persoanele împrumutate nu achitau dobânzile.

"Astăzi, 26 octombrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Vrancea, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vrancea au efectuat trei percheziţii domiciliare, la locuinţele persoanelor bănuite şi au pus în executare patru mandate de aducere. În baza probatoriului administrat în cauză, cei patru au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea", a transmis marţi seară IPJ Vrancea.

Miercuri, cei patru vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.