Poliţia Vrancea a deschis dosar penal pentru purtare abuzivă şi lovire sau alte violenţe în cazul educatoarei din satul Poiana, comuna vrânceană Vrâncioaia, filmată în timp ce jignea şi lovea cu violenţă doi copii în timpul orelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vrancea, agent principal Lidia Braşoveanu, niciunul dintre părinţii copiilor agresaţi de către educatoare nu a depus plângere la Poliţie, dar poliţiştii s-au autosesizat şi au întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă şi lovire sau alte violenţe.

Conform lui Braşoveanu, dosarul urmează să fie trimis la Parchet şi să fie audiate părţile implicate.

Între timp, luni, o echipă de inspectori din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, dar şi inspectori din cadrul DGASPC Vrancea au mers la grădiniţa din satul Poiana. Cele două instituţii fac anchete separate şi vor dispune măsuri în consecinţă.

De asemenea, conducerea şcolii în subordinea căreia se află grădiniţa a convocat comisia de disciplină şi va lua în discuţie cazul educatoarei filmate în timp ce agresa copiii.

Potrivit unor surse din rândul celor care cercetează cazul, educatoarea acuzată că a bătut copiii la clasă ar fi discutat cu autorităţile, dar nu ar fi avut pînă acum o explicaţie logică şi coerentă a faptelor sale, spunând doar că şi-a ieşit din fire.

Totodată, luni este programată la grădiniţa din satul Poiana o şedinţă cu părinţii în care aceştia îi vor cere explicaţii cadrului didactic cu privire la faptele sale.

Între timp, tatăl unuia dintre băieţii agresaţi de educatoare a declarat că acesta nu mai merge la grădiniţă de frică să nu ia bătaie de la educatoare.

"Îl ştiam pe copilul meu un pic mai obraznic şi i-am zis: «mai luaţi-l un pic de ureche», ştiam că e obraznic, e fără mamă, de doi ani îl cresc singur, mi-e şi mie greu să-l cres , mi-a zis la un moment dat că e obraznic, ştiu că este, îi trebuie afecţiune pentru că e crescut fără mamă, dar nu mă aşteptam la aşa ceva, la un asemenea comportament, nu îl mai las la grădiniţă, de fapt nici copilul nu mai vrea, zice că-l bate doamna”, a declarat tatăl unuia dintre copiii agresaţi de către educatoarea Mihaela Ciornea.

Filmarea în care educatoarea Mihaela Ciornea agresează fizic şi psihic doi băieţei, pe care-i bruschează, îi înjură, îi jigneşte şi îi loveşte în mod repetat în cap şi peste faţă, a fost postată şi pe Youtube. Filmarea ar fi fost realizată, în cursul săptămânii trecute, în timp ce mama unui copil se afla în clasă, cu permisiunea educatoarei.

Femeia i-a cerut cadrului didactic acceptul de a asista la o parte din programul de la grădiniţă, iar la un moment dat a început să filmeze cu telefonul mobil scena în care educatoarea se enervează şi începe să ţipe, dar şi să lovească doi copii care se ridică din bancă fără permisiunea cadrului didactic.

”Nesimtitule, stai dracului într-un loc, dar-ar naiba-n creierii tăi, tu nu eşti sănătos la cap, ăştia trebuie să-mi dea spor de nebuneală, de maximă nebuneală”, se aude educatoarea în filmare ţipând la unul dintre copii.

Ulterior, femeia loveşte peste faţă un copil, în timp ce pe altul îl trage de urechi şi îl loveşte în cap.

”Împieliţatule, Doamne, ce fac eu cu ăştia, că nu rezist. Tu, mai nebun decât eşti nu ai cum sa te faci. Mâine nu te primesc, te bat, te dezbrac şi te dau afară, poate să mă ia Poliţia în secunda doi”, îi spune educatoarea altui copil.

Filmarea continuă cu momentul în care educatoarea loveşte în cap un băiat, în mod repetat şi cu putere, ulterior trăgându-l de ureche pe motiv că nu stă în bancă.

”E inadmisibil, nu e normal ce am văzut acolo,în filmare, nu trebuie să se întâmple la o catedră. Directorul şcolii de care aparţine grădiniţa mi-a spus că educatoarea şi-a recunoscut vina, că şi-a ieşit din fire, că a fost nervoasă, nu cred că o asemenea atitudine, un asemenea comportament ar trebui să se găsească la catedră”, a mai spus şeful ISJ Vrancea, Dorin Cristea, care a dispus o anchetă,.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.